CV hazırlamak ve işe alım uzmanlarının dikkatini çekmek gittikçe daha karmaşık ve zor bir hal almaktadır. Bazı firmalar yapay zeka ile CV’leri okumakta, buda insan kaynakları uzmanlarının dikkatini çekmek için güzel tasarımlı CV’ler hazırlamanın tek başına yeterli olmayabileceğini göstermektedir. İşe alım uzmanları zaten CV’de iki noktaya çok dikkat ederler birincisi güzel göze hoş gelen özenle hazırlanmış bir CV diğeri ise içeriklerinin doğru şekilde hazırlanmış cv. Bizde bu yazımızda hem sizlere doğru bir CV’nin nasıl hazırlandığı hemde harika tasarım örneklerini sunacağız.
CV işe alım uzmanlarına, şirketlere kendimizi daha kolay anlatmamıza ve reklamımızı en iyi şekilde yapmamıza yardımcı olur. Kariyer yolculuğunda her şey bir özgeçmiş ile başlar. Peki, en uygun CV nasıl hazırlanır? İşte, CV hazırlama ile alakalı merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…
Kişisel Bilgiler
Kesinlikle olması gereken bir bölüm. İsim, soyad, doğum tarihi, sürücü belgesi, erkekler için askerlik durumu yazılmalıdır. Türkiye'deki başvurular için doğum yeri isteğe bağlı olarak eklenebilir.
Siz de; özgün, profesyonel, yaratıcı ve etkileyici bir CV istiyorsanız bizimle iletişime geçin:
Mail: nkariyercv@gmail.com
Whatsapp: 0541 123 21 07
İletişim Bilgileri
En önemli bölümlerden biri ve kesinlikle olması gerekir. telefon numarası ve ulaşılamama durumunda yedek bir numara birde e-posta ve adres bilgilerinden oluşur. Ev yada iş adresi tercihe bağlı olarak eklenebilir ama eklenmesi daha doğru olur.
Kariyer Hedefi
İsteğe bağlı bir veya en az 2 cümle ile yazılabilir. Olmasında fayda vardır. Bu bazen bir yada iki kısa paraf uzunluğunda olabilmektedir. Çok uzun olmamak şartı ile 10 satıra kadar yazılabilir.
Yetkinlikler
İsteğe bağlı olarak bilgi ve becerilerin kısa bir özeti yazılabilir. Bu yetkinliklerin başvurulan pozisyonla nasıl örtüştüğünü açıklanması etkili olacaktır. Zorunlu olmasa da kısa ve hedef odaklı sunulduğunda cv'nizde etkili kılacak bir bölümdür.
Siz de; özgün, profesyonel, yaratıcı ve etkileyici bir CV istiyorsanız bizimle iletişime geçin:
Mail: nkariyercv@gmail.com
Whatsapp: 0541 123 21 07
Eğitim
Kesinlikle olması gerekli bir bölümdür. Sondan başa doğru(En son mezun olunan okuldan başlanarak), okulun adı, eğitim seviyesi (örneğin yüksek lisans, lisans, önlisans, meslek lisesi vb.) bölüm adı, başlangıç ve bitiş tarihi olarak yazılır.
Profesyonel İş Deneyimi
Eğer iş deneyimleriniz mevcutsa kesinlikle olması gereken bir bölümdür. Sondan başlayarak(En son çalışan işten başlanarak) kurumun adı, çalışılmış olan pozisyonun adı, kısaca ana sorumluluklar, çalışılmış olan tarihler ay ve yıl olarak yazılır. Ana sorumlulukların rutin görevler biçimindeki ifadeler yerine; geliştirme, organize etmek, planlamak gibi somut sonuçlar içeren ve işe olan katkıları daha ortaya çıkaracak ifadelerle anlatılması daha etkili olacaktır. Yapılan görevler mümkün olduğu kadar becerilerle ilişkilendirilmelidir örneğin XX hedeflerine ulaşıldı, iletişimin etkinliği sağlandı, XX projesi gerçekleştirildi, XX problemine çözüm getirildi gibi sonuç ve mümkünse başarı içerikli kelimeler kullanılmalıdır. Çalışılmış olan kurumun sektörü ve çalışan sayısı hakkında bir cümleyi aşmayacak bir bilgi açıklayıcı olacaktır. Profesyonel deneyimi olmayan kişiler varsa staj deneylerini veya gönüllü çalışmalarına yazabilirler. Staj, gönüllü çalışma gibi hiçbir deneyimi olmayan yeni mezunlar ise başvurdukları ve çalışmak istedikleri alanlara ilişkin olarak aldıkları dersler veya yaptıkları başka çalışmalar varsa bunları yazabilirler.
Sertifikalar & Seminerler & Kurslar
Varsa seminerler, mesleki eğitimler, kurslar ve alınan sertifikalar nereden alındığı, süresi ve sonunda sertifikanın alınıp alınmadığı bilgiler yazılır. yabancı dil, bilgisayar bilgisi varsa yabancı dil bilgisi seviyesi ile birlikte yazılır. Seviyenizi bir sınavla belgelendire biliyorsanız mutlaka yazın. Bu durum özellikle yabancı dilin önemli olduğu pozisyonlar ve yeni mezunlar için önemlidir. Bilgisayar bilgisini de içerik olarak ekleyebilirsiniz ve hangi programı hangi seviyede bitliğinizi de grafiksel olarak yada yüzdelik olarak ekleyin.
Üyelikler
Zorunlu bir bölüm değildir. İş deneyimi arttıkça önemini yitiren bölüm haline gelmektedir. Pozisyonla ilgisi olabilecek ve katkı sağlayacak bir organizasyon üyeliğiniz varsa yazabilirsiniz. Bu üyeliklerde gerçekleştirilen görevler varsa bunlardan da bahsedin ve mümkünse başvurduğunuz pozisyonla ilişkilendirin. Mesleğiniz yada başvuru yaptığınız kuruluş ile alakalı ortak değerler açısından çalıştığınız STK’lar varsa onları da ekleyebilirsiniz.
Siz de; özgün, profesyonel, yaratıcı ve etkileyici bir CV istiyorsanız bizimle iletişime geçin:
Mail: nkariyercv@gmail.com
Whatsapp: 0541 123 21 07
Başarılar ve Ödüller
Varsa yazılmasında fayda vardır. Somut değer katılan veya pozisyonla ilişkilendirilebilecek başarılar ve ödüllerden bahsedilebilir. Özellikle iş deneyimi ve eğitim hayatınızda aldığınız dereceler ve ödüller varsa bunları sayısal verileri ve tarihleri ile birlikte ekleyiniz.
İlgi Alanları
Deneyim süresi arttıkça önemini yitiren bir bölümdür. Özellikle yeni mezunlar için başvurular pozisyonla ilişkilendirilebilecek ilgi alanlarından varsa bahsedilebilir. Arkadaşlarla sosyalleşmek gibi genel ifadeler yerine varsa kişiyi farklılaştıracak veya pozisyona ilişkilendirilebilecek ilgi alanlarından bahsetmek daha doğru olacaktır. Örneğin pozisyon sosyalleşme gerektiren bir görevse kitap okumak gibi tek başına yapılan aktiviteler yerine eğer varsa daha sosyal aktivitelerden bahsetmek daha yararlı olacaktır. Eğer sosyalleşme gerektirmeyen bir görevse ve kitap okumak önemli bir ilgi alanı ise hangi konulara eğilim duyulduğunda somutlaştırarak bahsedin. Benzer bir detaylandırma seyahat etmek sinema vb. Aktiviteler için de geçerlidir. Yani genel ifadeleri kişinin kendisini farklı kılacak özel bir biçimde sunması faydalı olacaktır. Takım çalışması, organizasyon, iletişim gibi becerileri ön plana çıkaracak aktivitelerden varsa bahsedilebilir. Örneğin bir öğrenci grubu liderliği yada bir kulüp liderliği yada kuruluşu güzel bir örnek olacakır.
Referanslar
Kişinin hakkında objektif bilgi verebilecek akrabalık ilişkisi içermeyen kişilerdir. Yeni mezunlar için eğitim aldıkları kurumlardaki eğitmenler varsa staj yapılan yerdeki yöneticiler olabilir. İş deneyimi olan bir kişi için eski yöneticiler referans olarak tercih edilir. Referanslar bölümü olması gerekli bir bölümdür. Ancak bu bilgi ilerleyen süreçlerde paylaşılmak isteniyorsa referanslar istek üzerine istenildiğinde sunulacaktır yazılabilir. Eğer referansları yazmakta sakınca görülmüyorsa isim, soyad, çalıştığı şirket ve görevi ile birlikte yazılır. Referans olarak sunulacak kişilerin önceden bilgilendirilmesi kesinlikle faydalı olur.
------------------------------------------------
------------------------------------------------
Merakınız varsa buna da bakabilirsiniz;
Google'da CV hazırlama ile alakalı en çok aranan kelimeler ise bu şekilde;
cv hazırlama ücretsiz, cv hazırlama programı, cv hazırlama Word, cv hazırlama örnekleri, cv hazırlamak, cv hazırlama teknikleri, cv hazırlama formu indir, cv hazırlama sitesi, cv hazırlama formülü, cv hazırlama indir, cv hazırlama a101, cv hazırlama aşamaları, cv hazırlama almanca, cv hazırlama askerlik durumu, cv hazırlama azerbaycan dilinde, cv hazırlama avukat, cv hazırlama android, cv hazırlama aşçı, 101 cv hazırlama, cv hazırlama bedava, cv hazırlama boş, cv hazırlama bim, cv hazırlama bilgisayar mühendisliği, cv hazırlama belgesi, cv hazırlama bilgisayar bilgisi, cv hazırlama bilgisayar bilgileri, cv hazırlama canva, cv hazırlama cvlogin, cv hazırlama .com, cv hazırlama kariyer.com, özgeçmiş cd hazırlama, cv hazırlama ücretsiz, cv hazırlama çıktı alma, cv hazırlama kolay, cv hazırlama doc, cv hazırlama dosyası indir, cv hazırlama dikkat edilecek gerekenler, cv hazırlama danışmanlığı, cv hazırlama doldurma, cv Hazırlama Satım detaylı, cv hazırlama diş hekimi, cv Hazırlama ve Danışmanlık, cv hazırlama europass, cv hazırlama ekşi, cv hazırlama eğitimi, cv hazırlama excel, cv hazırlama edebiyat, cv hazırlama en iyi, cv hazırlama e devlet, cv hazırlama ekşi sözlük, e devlet cv hazırlama, bim e cv hazırlama, word e cv hazırlama, cv hazırlama formula excel, cv hazırlama formülü pdf, cv hazırlama formula ücretsiz, cv hazırlama fiyatları, cv hazırlama formu doldurma, cv hazırlama formula İngilizce, cv hazırlama formülü 2020, cv hazırlama f, cv hazırlama gönderme, cv hazırlama güvenlik, cv hazırlama güncel, cv hazırlama ve gönderme, cv hazırlama özel güvenlik, özgeçmiş cv hazirlama, cv hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimi, cv hazırlama Türkçe, cv hazırlama hazır, cv hazırlama hazır Word, cv hazırlama hobiler, cv hazırlama hemşirelik, cv hazırlama hemşire, cv hazırlama hizmetleri, cv hazırlama hastane için, cv hazırlama hukuk bürosu, cv hazırlama ındır, cv hazırlama ıphone, ilgi cv hazırlama, cv hazırlama İngilizce, cv hazırlama işkur, cv hazırlama ile ilgili sorular, cv hazırlama internet üzerinden, cv hazırlama iş başvurusu, cv hazırlama iş için, cv hazırlama ipuçları, cv indir hazırlama, cv hazırlama powered, cv hazırlama sayfası, cv hazırlama kariyer, cv hazırlama kuralları, cv hazırlama kısa, cv hazırlama kendini tanıtma, cv hazırlama kağıdı, cv hazırlama kişisel bilgiler, cv hazırlama kursu