Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi "iKO" Üni-Veri detaylarını açıkladı. 70 üniversite bölümünün kamu kurumlarında iş bulma oranları ise dikkat çekici ve sürpriz sonuçları da ortaya koydu. İşte, açıklanan verilere göre kamuda iş bulma oranı en yüksek bölümler ve işe girme oranları.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi İKO tarafından 70 üniversite bölümünün ayrıntıları açıklandı. Kamu kurum ve kuruluşlarına hangi bölümlerin daha rahat hangi bölümlerin ise zor yerleştiği de bu sonuçlarla ortaya çıkmış oldu. İKO, önümüzdeki süreçte Devlet Personel Başkanlığı DPB’nin yerini alacak ve kamu personeli alımında en önemli görevi üstlenecektir.
Kamuda İşe Yerleşme Oranı mezunların kamuda iş bulma olasılıkları bölüm bazında hesaplanarak raporlanmış. Kamu-özel ayrımı SGK verilerinde yer alan sözleşme statüsü (4A/B/C) kullanılarak belirlenmiş. Bu gösterge, ilgili bölümden mezun olup bir işe yerleşenlerin yüzde kaçının ilk işlerinde kamu sektöründeki bir pozisyona yerleştiğini göstermektedir.
% 96
Tıp.
% 36
Sağlık Hizmetleri.
% 32
Diş Hekimliği.
% 29
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik.
% 26
Hukuk
% 22
İslami Bilimler.
% 21
Veterinerlik.
% 19
Öğretmenlik.
% 18
Otomotiv Mühendisliği.
% 17
Sosyal Hizmetler.
% 14
Sağlık Yönetimi.
% 13
Maliye, Eczacılık,
% 12
Uçak Mühendisliği, Siy. Bil. Kamu Yön. Ulus. İliş.
% 11
Coğrafya, Petrol Mühendisliği.
% 10
Hemşirelik, Tarih, Psikoloji, Beslenme ve Diyetetik.
% 9
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Spor Bilimleri, Ziraat Ve Tarım, İmalat Mühendisliği, Antropoloji, Biyomühendisliği.
% 8
Harita Mühendisliği, Gemi Mühendisliği, İktisat, İstatistik.
% 7
Makine Mühendisliği, İşletme, Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Su Ürünleri, Biyoloji.
% 6
Türk Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji, Ekonometri, Teknik Eğitim, Çalışma Ekonomisi, Fizyoterapi.
% 5
Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Fizik, İletişim, Gıda Mühendisliği.
% 4
Çevre Mühendisliği, Bankacılık Ve Sigortacılık, Odyoloji, Turizm, Konservatuvar. Kimya,Yabancı Diller, Jeofizik Mühendisliği.
% 3
Matematik, Felsefe, Kimya Mühendisliği, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Tasarımı, Sosyoloji, Endüstri Mühendisliği, Uluslararası Ticaret.
% 2
Endüstriyel Tasarım, Tekstil Mühendisliği, Mimarlık, Güzel Sanatlar.
% 1
İç Mimarlık, Pilotaj
Anahtar Kelimeler: Üniversite , Bölüm , İş Bulma , İşe Yerleşme , Kamu Kurumuna Yerleşme , KPSS , Atama , Alım , İstihdam , İKO , İnsan Kaynakları Ofisi , Cumhurbaşkanlığı , YKS Tercihleri , YKS Bölümleri