Mevcut bir işiniz varken, sizi yeni bir iş aramaya iten sebepler nelerdir? Belki bir tek sebep olsa idare edilebiliriz ama birkaç neden bir araya geldiğinde kararımızdan emin oluyoruz ve yeni bir iş arayışına giriyoruz öyle değil mi? Çalışanlar, hangi sebeplerden işlerini değiştiriyormuş bir bakalım…
1) Maaş
Yıllardır aynı iş yerinde çalışıyorsanız ve yılda bir kez küçük yüzdelerle yapılan zamlarla idare etmeye gayret ediyorsanız, hatta sizinle benzeri pozisyonda çalışmak için işe yeni başlayan biriyle aşağıya yukarı aynı maaşı alıyorsanız, çok daha iyisini kazanmak için farklı bir iş yerine transfer olmanız gerekiyor demektir.
2) Lokasyon
Yıllar evvel iş merkezleri genelde aynı bölgedeyken, kentsel dönüşüm ve ulaşım hizmetlerinin genişlemesiyle artık birçok büyük şirket, şehirlerin farklı lokasyonlarında yer almaya başladı. Bu doğrultuda oturduğunuz yere yakın bir iş yerinde çalışmak için birçok seçeneğinizin olduğunu belirtmek gerek.
3) Fazla Samimiyet
Evden daha çok zaman geçirdiğimiz iş yerimizde, bazen sıkıntıdan bazen de mecburiyetten iş arkadaşlarıyla fazla samimi oluyoruz öyle değil mi? Eski sevgililerinizden tutun da iş dışındaki hayatınızda yaşadığınız diğer sorunlara kadar birçok özel bilginiz, aslında bilmese de olur diyeceğiniz iş arkadaşlarınızda mevcut. Eski defterleri kapatsanız dahi akıllarda hep geçmişinizle yer alıyorsunuz. Madem kendinizi, hayatınızı yenilediniz işinizi de yenileyin. Kendinizle ilgili yeni hayat projenizi tamamlayın.
4) Aynı Yüzler
Yıllardır aynı iş yerinde aynı yüzleri görmekten sıkılmış olmak da iş motivasyonuna olumsuz etki eden bir durumdur. Hatta iş yerindeki çalışanları bir yana bırakalım, işe gitmek için her gün aynı saatte bindiğiniz otobüsteki yüzleri bile tanıyorsunuz değil mi? Hani bazen sokakta gördüğünüz biri için “yahu ben bu kişiyi, bir yerden tanıyorum ama nereden?” sorusunun cevabı, o otobüsteki kişi olabilir mesela. İşinizi değiştirdiğinizde kullandığınız otobüs de değişecektir muhtemelen. Yeni bir iş, yeni yüzler.
5) Farklılık
Aynı işi yapmaktan dolayı kendinizi makine gibi hissetmeye başlamak da yeni bir iş için alarmdır. Hani “ben bu işi gözüm kapalı bile yaparım” dersiniz ya, işi, gözün kapalı yaparken bir de bakmışsınız ki masanızda içiniz geçmiş, uykunuz gelmiş. Buna neden olan şey, sıkıcılıktır çözümü ise farklılıktır. Uzmanlar, bir iş yerinde ideal çalışma süresini 3 yıl, maksimum çalışma süresini ise 5 yıl olarak görüyor. Zaten bu yazıyı okuduğunuza göre siz de yeni bir iş aramanın vaktinin geldiğini düşünüyorsunuz demektir.
6) Yükselemeyen Kariyer
Sabah 9, akşam 6’dan fazlasını istiyorsanız, kariyerinize odaklanıyorsunuz demektir. Bu da şirketinizin sizi sadece maddi imkânlarla tutamayacağını gösterir. Eğer şirket içinde yükselemiyorsanız öyleyse başka şirketlerin, iş fırsatlarına “yükselin”.
yenibiris.com
Anahtar Kelimeler: Yeni İş , Kariyer , Değişim