Günümüzde şirketler, stratejiler ve profesyonellerle yönetiyor. Müthiş etkileyici eğitimler, eşsiz deneyimler bile olsa işin temelini ilkokulda öğrendiğimiz çok basit bir şey oluşturuyor. Dört işlem! İş yerlerindeki dört işlem formülü ne anlama geliyor, tek tek bakalım. İster patron ister çalışan olalım, bu konu, herkesi ilgilendiriyor.
“Toplama”
En doğru ekibi bir araya getirmek için yapılan ilk işlemdir. Burada yapılan hesaplama hataları, dört işlemin diğer bileşenlerini etkilemektedir.
“Çarpma”
Diyelim ki 30 kişilik bir iş yerindesiniz, göreviniz de muhasebe ama size farklı bir görev daha veriliyor. Şirket çalışanların geneline yayılan 2. görevlerle şirket çalışan sayısı, aslında 30 x 2 oluyor ve 60 kişilik verim alınıyor.
“Bölme”
Doğru bir planlamayla birimlerin oluşturulmasıdır. En basitinden, evinizi bir şirket gibi düşünün. Çorapları koyduğunuz çekmeceye, sarımsakları koyamayız veya peyniri buzdolabı yerine gardıroba kaldıramayız.
“Çıkarma”
Bu işlem, işten çıkarma anlamına geliyor. İş hayatının olmazsa olmazlarından biri de işten çıkarmalardır. Bazen küçülmeden dolayı bazen de yetersiz performanstan veya uyum gösterilmesinden dolayı çıkarma işlemi, zorunluluklar yüzünden yapılır.
Hürriyet
Anahtar Kelimeler: Dört İşlem , İş , Şirket Yönetimi