İşe geç gitmek
Başarılı ve güzel bir imaj için alarmınızı ertelemekten sakının. İşe geç gitmeniz patronunuzun gözünde sizin sorumluluk sahibi biri olmadığınızı düşündürür. Kariyerinizde dakik olmak size çok şey kazandıracak.
Yeteri bilgi, tecrübe ve eğitime sahip olduğuna inanmak
Herhangi bir okulda yâda üniversite de aldığınız eğitim iş başarınız için yeterli değildir. Her zaman yapılan seminer ve kurum içi eğitimlere katılmaya çalışın. Öğrenebileceğiniz her şeyi öğrenmeye çalışın unutmayın bilginin ve kendini geliştirmenin sınırı yoktur.
İş etkinliklerinden kaçınmak evde kalmak
Çalışma saatlerinde çalışma sandalyesinde kalmamak belki iyi olabilir ama iş yemeklerine ve dışarıda yapılan etkinliklere katılmamak, iş arkadaşlarınızla aranıza soğukluk girmesine neden olur. Sosyal olun, iş yerinin düzenlediği etkinliklerde yer almak sizi patronunuzun gözünde iyi bir takım oyuncusu konumuna getirebilir.
Ekip çalışmasından kaçınıp yalnız çalışmak
Hayallerinize ve hedeflerinize ulaşmak için tek başınıza çalışmayın ve çevrenizden gerek duyulması halinde yardım almaktan geri durmayın. Bu şekilde daha rahat yol alırsınız ve çevrenizdekilerinde bilgi ve tecrübelerinden yararlanma imkânınız olur.
Söylemlerin lafta kalması yapılıp uygulanmaması
İş yerinde en önemli davranışlardan biride, güvenirliğinizi korumak. Eğer bir iş konusunda bir şeyler dediyseniz kesinlikle yapın yoksa sözüne güvenilmez biri olarak düşünülürsünüz.
Aktif olmaktan geri durup pasifliği tercih etmek
Fark yaratmayı öğrenin, toplantılarda pasif davranış sergilemeyin size bir fikir sorulduğu zaman susmayın kendinizden emin bir şekilde cevap verin.
İşin ayağına gelmesini beklemek
İşin peşinden gidin, ayağınıza gelmesini beklemeyin. Yeteneklerinizi gösterecek yollar arayın, durup dururken kimse sizi fark etmez. Şirket içi pozisyon değişikliği, kariyer benzeri durumlarda insan kaynakları ile aranızı iyi tutmanızı gerektirir ve size hazır teklif gelmesini beklemeden istediğiniz işi kararlı bir şekilde koparmaya çalışın.
Sıradan biri gibi davranmak
Diğer insanlardan farklı olduğunuzu çevrenize göstermeniz gerekmektedir. Çalıştığınız iş ortamında sizden bahsedilirken sıradan bir kişiden değil, işini iyi yapan ve başarılı bir kişiliğe sahip olduğunuz söylenmelidir.
Hayallerini ve planlarını başkasına anlatmamak
Gelecekle ilgili hayalleriniz, kariyer planınız ve hedeflerinizi iş çevreniz ile paylaşmazsanız size destek olacak kişilerden mahrum kalırsınız. Unutmayın kariyer basamakları tek başınıza tırmanacağınız bir süreç değil, çevrenizden de destek almanız gerekmektedir.
Harekete geçmemek sadece okuyarak ümit etmek
Her geçen gün kariyeriniz için ne yaptığınızı düşünün. Başkalarının ilgisiniz çekmeyi başarabildiniz mi, bir farklılık yaratabildiniz mi? Bir an önce harekete geçin düşünce de kalmasın hayalleriniz ve kariyer planınız uygulayın ve başarıyı yakalayın.
Anahtar Kelimeler: İş Hayatında En Çok Yapılan Hatalar , İş Hayatında Neler Yapılmalı , İş Hayatında Nasıl Davranılmalı , İş Hayatı Nasıl Olmalı , İş Hayatının Özellikleri , İş Hayatında Nasıl Başarılı Olunur