Microsoft, Dell ya da Napster gibi şirketlerin ortak özelliği nedir? Pek çok kişinin çalışmak istediği dev teknoloji firmaları olmalarının yanı sıra hepsinin çok önemli bir ortak özelliği daha var. Her birinin tohumları bir yurt odasında, öğrenci evinde, okulda ya da arkadaş sohbetinde atıldı. Evet, bu şirketlerin kurucusu sizler gibi birer öğrenci ya da yeni mezundu.
Hayalleriniz, üzerine çok düşündüğünüz fikirleriniz var ama bunları gerçekleştirme yolunda endişelisiniz. “Kurumsal hayat mı, yoksa kendi işim mi?” arasında gidip geliyorsunuz, risk hesabı yaparken cesaretiniz azalıyor. Denemek o kadar zor mu? Çok masraf altına girmeden de girişimci olunamaz mı?
Çok zengin ya da çok başarılı olmanın elbette garantisi yok ama ofise ihtiyaç duymadan, bulunduğunuz yerden kolaylıkla çok masraflı olmayan bir iş kurabilir, girişimci ruhunuzu canlandırabilirsiniz. Bir bilgisayar, sosyal medya araçları ve biraz cesaret yeterli.
İşte odanızdan para kazandırabilecek popüler meslekler:
Sosyal medya
Üniversite öğrencileri ya da yeni mezunlar genelde yeni çıkan tüm sosyal medya araçlarını bilir, uygulamalarını kullanır. Bunu bir fırsata dönüştürmek de mümkün. Evden, tanıdığınız kişilere ait küçük işletmelerin sosyal medyalarını yöneterek para kazanabilirsiniz. Verimli olması halinde süreç bir gün deneyimli bir sosyal medya danışmanı olmanızı sağlayabilir.
Bilgi teknolojileri
Eğer yazılımla ilgiliyseniz evden çalışmak diğer pek çok sektöre göre sizin için daha kolay. Spesifik bir alanda uzmanlaşarak danışmanlık yapabilir, kendi uygulamanızı ya da sitenizi geliştirebilir, e-ticaret yapabilir, hızla değişen teknoloji trendlerinden birini yakalayıp yeni projeler geliştirebilirsiniz.
Grafik tasarım
Grafik tasarım programlarını kullanmayı iyi biliyorsanız evden proje geliştirmek son derece kolay. Yaratıcılığınızı geliştirecek esnek çalışma modeli ile küçük şirketinizi kurabilir, küçük firmalara küçük projeler yaparak işe başlayabilirsiniz. Unutmayın ki tasarım noktasında pek çok firma dışarıdan destek almayı tercih ediyor.
Web site tasarımı
“Biraz tasarım biraz da yazılım biliyorum” diyenler biraz sıkı çalışmayla odalarından iş dünyasına kolaylıkla açılabilir. Artık internetin ve web sitelerinin öneminden bahsetmeye gerek yok. Ufak denemelerle web sitesi tasarımına giriş yaptıktan sonra büyük firmalara hizmet vermeye başlamak hiç de zor değil.
Fotoğrafçılık
Bugün keyifle yapılabilecek yaygın mesleklerden biri de fotoğrafçılık. İyi bir makine ve ışık eşliğinde kendi küçük fotoğrafçılık şirketinizi kolaylıkla kurabilirsiniz. İster doğum, ister düğün, ister doğa, isterseniz ürün fotoğrafı çekin.
Etkinlik planlama
Organizasyon yapma konusunda kendine güvenen, detaylara dikkat eden, konsept belirleme konusunda yaratıcı kişiler için etkinlik planlama çok keyifli bir meslek olabilir. Kuracağınız küçük organizasyon şirketi ile ufak etkinlikler düzenleyebilir, yavaş yavaş ama emin adımlarla işi büyütebilirsiniz.
Youtube
Oyun tüyoları veren, makyaj veya yemek yapan, ilginç deneyleri paylaşan, çocuklara yönelik içerik üreten diye başlayıp sonunu getirmekte zorlanacağımız Youtube girişimcileri bugün her yerde. Siz neden yeteneklerinize ya da ilgi alanlarınıza yönelik bir konuda Youtube kanalı açıp içerik üretmeyesiniz ki? Son yılların en güçlü trendi video aracılığıyla para kazanmak hayal değil.
Seçenekler elbette sadece yukarıdaki mesleklerle sınırlı değil. Kişinin kendisine ve yeteneklerine güvendiği bir alanda küçük bir iş kurması, odasından dünyaya açıldığı bilgisayar aracılığıyla mümkün. Günümüzde iş dünyasının neredeyse tamamen dijitalleştiğini düşünürsek, girişimcilik eskisinden çok daha kolay. Kapıyı açacak iki anahtarı ise asla unutmamak gerekiyor: iyi bir saha araştırması yapmak ve ufak ama kendinden emin adımlarla yürümek.
kariyer.net
Anahtar Kelimeler: İş Fikirleri Girişimcilik , Girişimci İş Fikirleri Örnekleri , İlginç Girişimcilik Fikirleri , Yeni İş Alanları , Sermayesiz İş Fikirleri , Yeni İş Fikirleri 2016 , İlginç İş Fikirleri , İş Fikirleri 2016 , Girişim , Girişimcilik , Girişimci