İşsizlik oranları şu son günlere almış başını gitmekte. Toplumun büyük bir çoğunluğu bu gerçeği bildiği için zevk almadığı bir işte çalışmakta. Bu ekonomik açıdan ilk zamanlar sizi teselli etse de zaman içerisinde mutsuz bir birey olmanıza yol açmakta. Ruh halinizi, kişiliğinizi büyük ölçüde olumsuz bir şekilde etkilemekte.
Zevk aldığınız bir işte çalışmıyor olmak mutsuzluğunuza neden oluyor. İşsizliğin olumsuz yanları oldugu gibi olumlu yanları da var. Bu sıkıntılı süreçte şunu da unutmayın kimse sizden daha degerli değil. Evet çaresizlik, parasızlık, umutsuzluk bunlar zor şeyler ama aynı zamanda da insanı olgunlaştıran faktörler. Önemli olan bu sıkıntılı süreci iyi bir şekilde yönetmek. Moralinizi ne kadar yüksek tutarsanız o kadar güçlü durursunuz ve düşmanlarınızın sinirini bozarsınız .
Bu süreç size birçok olumlu şey katıyor olacak. Kendinizi tanıyorsunuz aslında eksik yönlerinizi keşfetip onları kapatmak için kendinizi geliştirmeye gidiyorsunuz ve farklı farklı şeyler katıyorsunuz kendinize.
İşsizken iş başvurusu yapmak dışında bol bol vaktiniz oluyor . Bu süreçte bilmediğiniz bir dili öğrenebilir ya da ingilizcenizi ilerletebilirsiniz. Sahile inip açık havada yürüyüşler yapabilirsiniz. Özel dersler vererek ek gelir elde edebilirsiniz. Part time işte çalışın, hayalinizdeki işe kavuşana dek.
Her ne yapıyorsanız en iyi şekilde yaparak sizi kıskanan insanlara gereken en güzel cevabı verin . Haftasonlarınızı iyi degerlendirin. Sevdiklerinizle bol bol zaman geçirin unutmayın en güzel ilaç yakınlarınızın samimiyetidir. Stres atmak için birşeyler karalayabilirsiniz hatta bir blog açabilirsiniz. İlgi duydugunuz bir alan varsa fotografçılık gibi o tutkunuza odaklanabilirsiniz.
Unutmayın işe girdiğiniz zaman bu kadar çok serbest zamanınız olmayacak. O yüzden bu süreci iyi bir şekilde degerlendirin. Kendinize hedefler koyun ve gerçekleştirdiğinizde hissedeceğiniz o mutluluk en büyük ödül olacak.
Sinirinizi bozan insanlara inat gülümseyin ve hayallerinizi gerçekleştirin önünüze hangi engel çıkarsa çıksın…
kooplog.com
Anahtar Kelimeler: İşsizlik , Dönem , Neler Yapılmalı