Çalışmak için en iyi ülkeler hangileridir? En iyi iş fırsatına sahip ülke hangisidir? Ortalama maaşın ABD doları ile ölçüldüğünde, Avrupa’nın küçük ülkesi Lüksemburg en yüksek puana sahip çıkıyor. Lüksemburg’tan sonra İsviçre geliyor, yüksek gelirlere ek olarak çok düşük bir işsizlik oranı ve 20 gün tatil hakkı tanıyor. Amerika Birleşik Devletleri ise listede kendine üçüncü sırada yer buluyor.
İşte ABD doları cinsinden temsil edilen ortalama kazançlara dayalı en iyi 10 çalışma ülkesine genel bir bakış. Her bir ülke için, gelir, asgari ücret, tatil, resmi tatil günleri, ebeveyn izni, sağlık hizmetleri, haftalık ortalama çalışma saatleri, işsizlik oranı ve işyerleri için en iyi sanayi alanları göz önünde bulundurularak hazırlandı. İşte çalışabileceğiniz dünyanın en iyi 10 ülkesi…
1 Lüksemburg
Lüksemburg, Avrupa'daki en küçük ülkelerden biri olan Avrupa Birliği üyesi bir ülke olup, Delaware eyaletinden bile daha küçüktür. En sık konuşulan dört dil Lüksemburgca, Almanca, Fransızca ve İngilizce'dir. Ülke, büyük şehirler ve geniş tarım arazileri ile engebeli, seyrek nüfusa sahip bir kuzey platosu ile güneydeki ovalara ayrılmıştır.
Şarap imalathaneleri köylerin çoğunda bile oldukça yaygındır. Lüksemburg vatandaşları, düşük işsizlik, yüksek ücret ve çok düşük bir suç oranına sahip olmakla birlikte, yaşam maliyeti oldukça yüksek olan bir ülkedir.
Ortalama Gelir: 60.369 USD
Minimum Ücret: Saatte 11,20 $
Tatil: En az 25 gün
Resmi Tatiller: 10
Ebeveyn İzni ve İmkanları: Ücretli, 6 ay tam gün, 12 ay yarı zamanlı
Sağlık: Başta devlet destekli, işçiler brüt gelirin% 5,44'üne katkıda bulunur
İşsizlik Oranı: yüzde 6,5, Mart 2016
Haftalık Çalışma Saati: 30
En Önemli Sanayi Alanları
Bankacılık ve finansal hizmetler, inşaat, gayrimenkul hizmetleri, demir, metal ve çelik, bilgi teknolojisi, telekomünikasyon, kargo taşımacılığı ve lojistik, kimyasallar, mühendislik, lastikler, cam, alüminyum, turizm ve biyoteknoloji.
2 İsviçre
İsviçre, her biri yerel yönetim örgütlerine sahip olan 26 kanton ve devlet yapısı bir konfederasyon olduğu için yapısal olarak ABD'ye benzer. Alp’lerin 13.000 feet'in üzerinde yükselen sayısız zirve ile ülkenin nefes kesici dağ manzarasıyla ünlüdür. Alpler, soğuk hava sistemlerinin ülkenin güney kesimini etkilemesini önleyen doğu-batı bariyeri oluştururlar.
Rumantch'i duydunuz mu? Almanca, İtalyanca ve Fransızca ile birlikte konuşulan dört resmi dilden biridir. Turizm önemli bir endüstridir ve İngilizce ticari sektörlerde yaygın şekilde konuşulmaktadır.
Ortalama gelir: 58.389 dolar
Asgari Ücret Yok
Tatil: 20 Gün
Resmi Tatiller: eyalete bağlı olarak 7-15 arası
Ebeveyn İzni ve İmkanları: Ödemenin yüzde 80'inde 14 hafta
Sağlık: Özel şirketler tarafından sağlanır ve bireyler tarafından ödenir.
İşsizlik Oranı: 3.6 yüzde Şubat 2016
Haftalık Çalışma Saati: 31
En Önemli Sanayi Alanları:
Makine, kimyasallar, saatler, tekstil, hassas aletler, turizm, bankacılık ve sigorta.
3 Amerika Birleşik Devletleri
ABD, 9,826,675 km²'lik arazi ile Rusya ve Kanada'nın ardındaki dünyanın üçüncü büyük ülkesidir. ABD'deki büyüklük ve coğrafi çeşitlilik nedeniyle iklim, Alaska'daki kutuptan Güney Florida ve Hawaii'de ılıman, yarı kurak, kurak, Akdeniz, subtropikal ve tropik bölgelere kadar uzanıyor. Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası siyasi, kültürel ve çok büyük bir ekonomik nüfuza sahiptir ve Dünya GSYİH'sının yüzde 25'ini oluşturmaktadır.
Ortalama gelir: 58.714 ABD doları
Minimum Ücret: Saatte 7,25 dolar
Tatil: En az garanti edilmez; Vadeye göre ortalama 10 ila 20 gün arası
Resmi Tatiller: Ortalama 8 kişi, özel sektör çalışanlarının yasal hakkı yok
Ebeveyn İzni ve İmkanları: 12 hafta, Aile ve Tıbbi İzin Yasası uyarınca ücretsiz. İşverenler ek ebeveyn izni verebilirler.
Sağlık: Affordable Care Act ( Affordable Care Act) incelenmekte olup şu anda ömür boyu azami haklara karşı koruma sağlamakta, önceden var olan koşulları hariç tutmak ve düşük gelirli vatandaşlar için sübvansiyon sağlamaktadır.
İşsizlik Oranı: Ocak 2017'de yüzde 4.8
Ortalama Haftalık Çalışma Saati: 34.4
En Önemli Sanayi Alanları
Petrol, çelik, motorlu kara taşıtları, havacılık, telekomünikasyon, kimyasallar, elektronik, gıda işleme, tüketici ürünleri, kereste ve madencilik.
Buda ilginizi çekebilir: Gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşı kaç?
4 Avustralya
Avustralya'daki mevsimler, ABD ve kuzey yarımküredeki mevsimlerin tersinedir. Kış Haziran-Ağustos arası, ilkbahar-eylül-kasım arası, yaz Aralık-Şubat ayları ve sonbahar da Mart-Mayıs arasında yaşanır. Avustralya 378'den fazla memeli türü, 828 kuş türü, 4000 balık türü, 300 tür kertenkele, 140 yılan türü, iki timsah türü ve yaklaşık 50 çeşit deniz memelisi ile inanılmaz derecede zengin ve hayvan yaşamında çeşitliliği ile dikkat çekiyor.
Ülke aynı zamanda dağlar, çöller ve tropik yağmur ormanları da dahil olağanüstü coğrafi çeşitlilik sunuyor. Avustralya, aynı zamanda bir kıtada atıf yapılan tek ulustur. Ülke, hem Hint hem de Pasifik Okyanuslarına ve çok sayıda diğer denizlere komşu bir adadır.
Ortalama gelir: $ 50,167
Minimum Ücret: Saatte 10.90 dolar
Tatil: En az 20 gün
Resmi Tatiller: En az 7
Ebeveyn İzni ve İmkanları: Uygun çalışanlar, ulusal asgari ücret üzerinden 18 haftalık izin tazminatı alabilir. Çalışanlar 12 aylık ücretsiz izin hakkına sahiptir.
Sağlık hizmetleri: Devlet destekli ulusal sağlık sigortası kısmen çalışanlara yüzde 2 vergi ile finanse edilmektedir. Özel sigorta, devlet sağlık sistemi tarafından sağlanan sigortayı tamamlar.
İşsizlik Oranı: % 5.7, Ocak 2017
Ortalama Haftalık Çalışma Saati: 32
En Önemli Sanayi Alanları
Madencilik, endüstriyel ekipman, ulaştırma ekipmanları, gıda işleme, kimyasallar ve çelik.
Buda ilginizi çekebilir: İş bulmak için en iyi Avrupa ülkeleri
5 Norveç
Norveç, dünyadaki kişi başı gelir sıralamasında en yüksek 4. gelire sahip zengin bir ülkedir. 1.581 mil uzunluğunda bir yarımada üzerinde bulunan Norveç, hem kuzey hem de doğu yarımkürelerinde bulunur.
Ülkenin yaklaşık yarısı 37.000 kilometrekare Kuzey Kutup Dairesinden yüksekte, kışın daimi karanlık. Norveç’te haziranın ilk haftasından itibaren gecesi olmayan günler başlıyor. Yani güneş hiç batmıyor. Bunaltmayan bir sıcakta, cennet benzeri fiyortlarda dolaşmak, balık tutmak, balinaların peşinde gitmek, dağlara tırmanmak, doğada yürümek, bisikletle gezmek, lezzetli yemekler yemek, gece yarısı güneşinin altında romantik düşlere dalmak istiyorsanız Norveç bu eşsiz güzelliği size sunmaktadır. Norveç'te 400.000'den fazla göl var. Dünyanın en büyük 10. petrol ihracatçısı olan ülke, dünyanın en büyük somon ihracatçısı olmasına rağmen, servetinin büyük kısmı büyük petrol rezervlerinden kaynaklanmaktadır.
Ortalama gelir: 50.908 ABD Doları
Asgari Ücret Yok
Tatil: 25 gün
Resmi Tatiller: En az 2
Ebeveyn İzni ve İmkanları: 54 hafta boyunca maaşın yüzde 80'inde, 44 hafta boyunca yüzde 100 ücretli izin
Sağlık: Devlet tarafından finanse edilen ulusal sağlık hizmetleri
İşsizlik Oranı: % 4.4 Aralık 2016
Ortalama Haftalık Çalışma Saati: 27.4
En Önemli Sanayi Alanları:
Petrol ve doğalgaz, denizcilik, balıkçılık, su ürünleri yetiştiriciliği, gıda işleme, gemi yapımı, kağıt hamuru ve kağıt ürünleri, metaller, kimyasallar, kereste, madencilik ve tekstil.
6 Hollanda
Hollanda, deniz seviyesinin altında bulunan arazi kütlelerinin yaklaşık dörtte birine sahip olan ve denizi geride tutmak için bir dayk sistemi gerektiren son derece düşük bir ülke. Hollanda, 17.016.000 kişinin 13.086 mil kare arazi içinde toplandığı Avrupa'daki en yoğun nüfuslu ülkedir.
Hollanda, laleleri ile ünlüdür ve pazarın yaklaşık yüzde 40,3'ünü tahmini 3.2 milyar dolarlık satışla yakalayan dünyanın önde gelen çiçekçi ihracatçısıdır. Hollanda'daki resmi dil Hollandaca'dır, ancak yerleşim yerlerinin yaklaşık yüzde 90'ı İngilizce yeterlik iddiasında bulunmaktadır. 2000 yılında eşcinsel evliliği yasalaştıran ilk ülke de oldu.
Ortalama gelir: 50.670 dolar
Minimum Ücret: Saatte 9,60 $
Tatil: En az 20 gün
Resmi Tatiller: En az 10
Ebeveyn İzni ve İmkanları: Yüzde 100 ödemeyle 16 hafta
Sağlık: Çalışanlar ve işverenler tarafından paylaşılan bordro vergileri tarafından finanse edilen özel sigorta.
İşsizlik Oranı: Ocak ayında yüzde 5.3, 2017
Ortalama Haftalık Çalışma Saati: 27.3
En Önemli Sanayi Alanları
Metal ve mühendislik ürünleri, elektrikli makine ve teçhizat, kimyasallar, petrol, inşaat, mikroelektronik ve balıkçılık.
Buda ilginizi çekebilir: İş hayatınıza yada kariyerinize Avrupa’da devam etmek istiyorsanız işte; Avrupa'da en kolay oturma izni veren ülkeler!
7 İzlanda
İzlanda, ortalama beş yılda bir patlama yaşayan ve 130 aktif ve tükenmiş volkana sahip bir ülke. Lav, ülkenin yüzde 10'undan fazlasını kaplamaktadır. İklimsel faktörleri ve volkanik külden dolayı orman yoktur. İzlanda, 103.000 kilometre karelik bir alana yayılan 335.878 kişi ile seyrek nüfuslu bir ülkedir.
Ülke küçük ortalama bir şehir büyüklüğündedir. Jeotermal enerji kaynakları, evdeki sıcaklığın yaklaşık yüzde 90'ı dahil olmak üzere ülkenin elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 25'ini sağlıyor. Komşu ülkeler rahatsız edici böceklerin popülasyonlarına rağmen, belki de toprak kompozisyonu ve dondurma kalıpları nedeniyle İzlanda'da sivrisinek bulunmamaktadır.
Ortalama gelir: 46.074 ABD doları
Asgari Ücret Yok
Tatil: 24 gün
Resmi Tatiller: 13
Ebeveyn İzni ve İmkanları: ücretlerin yüzde 64'ünde ortalama tazminat ödenen 13 hafta ücretli izin
Sağlık: Tüm vatandaşlar, çoğunlukla, hizmet ücretleri yoluyla az bir oranda vergilerle finanse edilen bir Ulusal Sağlık Sistemi kapsamındadır.
İşsizlik Oranı: yüzde 3.6, Ocak 2017
Ortalama Haftalık Çalışma Saati: 36.2
En Önemli Sanayi Alanları:
Turizm, balık işleme, alüminyum eritme, ferrosilikon üretimi, jeotermal enerji ve hidroelektrik.
8 Danimarka
Danimarka, 454 kilometre kıyı şeridiyle, 406 adadan oluşan bir takımadadır. Ülke, deniz seviyesinden yalnızca 557 feet yüksekliğinde ve en yüksek nokta ile nispeten yassıdır. Saatte 17 mil ortalama esintiyle rüzgârlı bir yer.
Danimarka, enerjisinin yüzde 25'inden fazlasını rüzgar enerjisi ile üretmekte ve dünyanın en büyük rüzgar türbinleri ihracatçısıdır. BM Dünya Mutluluk Raporu nedeniyle sağlıklı bir yaşam, gelir, seçim özgürlüğü, sosyal destek ve güven dahil faktörler göz önününe alındığında arka arkaya iki yıl dünyanın en mutlu nüfusu olarak oy kullandılar.
Ortalama gelir: 50.024 dolar
Asgari Ücret Yok
Tatil : 25 gün
Resmi Tatiller: 9
Ebeveyn İzni ve İmkanları: 52 haftalık ücretli izin en az kısmi tazminat ile.
Sağlık: Devlet tarafından finanse edilen kapsamlı ulusal sağlık sistemi
İşsizlik Oranı: yüzde 4.3, Aralık 2016
Haftalık Çalışma Saati: 28
En Önemli Sanayi Alanları:
Demir, çelik, demir dışı metaller, kimyasallar, gıda işleme, makine ve ulaşım teçhizatı, tekstil ve konfeksiyon, elektronik, inşaat, mobilya ve diğer ahşap ürünler, gemi inşaatı ve yenileme, yel değirmenleri ve ilaçlar.
Buda ilginizi çekebilir: İşte kariyeriniz için en iyi ülkeler! Yurt dışında çalışmak hayal değil
9 Belçika
Belçikalılar çikolata seviyorlar ve kakao içeriği ve kalite sağlamak için üretim süreci için yüksek standartlar belirlediler. Belçika ayrıca, 800'den fazla çeşit güzel biraları üreten ülke olarak bilinir. Belçika, gayri meşru evliliği meşrulaştıran, ilklerden biri olan ötenaziyi yasalaştıran ilk ülkedir ve ilk açık gay başbakanını da seçtiler.
Ülke, Kuzey Denizi ve diğer dört Avrupa ülkesini (Lüksemburg, Almanya, Fransa ve Hollanda) sınırlar. Belçika'da üç resmi dil var - Hollandaca, Fransızca ve Almanca.
Pek çok Belçikalı da İngilizce biliyor. Belçika, Avrupa'daki en yoğun nüfusun ikinci sırasında yer alan ülkedir. ve 11 milyonun üzerinde yerleşim birimi 11.800 mil kare içinde yoğunlaşmıştır. Belçika'da erkek ve kadın maaşları arasındaki uçurumun en düşük olduğu Avrupa ülkesidir.
Ortalama gelir: 47.702 ABD Doları
Minimum Ücret: Saatte 10 $
Tatil: 20 gün
Resmi Tatiller: 10
Ebeveyn İzni ve İmkanları: Ücretlerin yüzde 75-80'inde 15 hafta ücretli izin
Sağlık: Devlet tarafından finanse edilir.
İşsizlik Oranı: % 7.6, Aralık 2016
Ortalama Haftalık Çalışma Saati: 29.6
En Önemli Sanayi Alanları:
Mühendislik ve metal ürünler, motorlu kara taşıtı montajı, ulaşım araçları, bilimsel araçlar, işlenmiş gıda ve içecek, kimyasallar, ana metaller, tekstil, cam ve petrol.
10 Kanada
Kanada, 9.984.670 km²'lik bir alanı kaplayan ve 202.080 km'yi bulan dünyanın en uzun kıyı şeridine sahip ikinci büyük ülkesidir. Kanada dünyadaki en büyük üçüncü petrol rezervine sahip, doğal kaynaklar bakımından zengindir ve dünya üretiminde üçüncü en çok hidroelektrik enerjiyi üreten ülkedir. Dünyanın tatlı suyunun yüzde 20'si Kanada'da bulunuyor ve ülkenin yüzde 31'i ormanlarla kaplıdır.
Dünyanın kutup ayılarından yüzde 60'tan fazlası, Kanada'da, 2 milyondan fazla taşkınla birlikte yaşıyor. Kanada, nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasının ileri derecede üniversite derecesine sahip, dünyaca ünlü en yüksek nüfusa sahip ülkedir.
Ortalama gelir: 47.843 ABD doları
Asgari Ücret: Saatte 8,20 $
Tatil: 10 Gün
Resmi Tatiller: 8
Ebeveyn İzni ve İmkanları: 37 haftaya kadar ücretsiz izin
Sağlık: Devlet tarafından finanse edilen ulusal sağlık sistemi mevcuttur. Gelişmiş ülkeler içerisinde Kanada, en uzun yaşamın olduğu ve en düşük bebek ölümlerin yaşandığı yerdir.
İşsizlik Oranı: yüzde 6,8, Ocak 2017
Ortalama Haftalık Çalışma Saati: 32.8
En Önemli Sanayi Alanları:
Ulaştırma ekipmanı, kimyasallar, işlenmiş ve işlenmemiş mineraller, gıda ürünleri, ahşap ve kağıt ürünleri, balık ürünleri, petrol ve doğalgaz.
Buda ilginizi çekebilir: Eğitimde en iyi olan ülkelerin sırları
Buda ilginizi çekebilir: Eğitimin en pahalı olduğu 11 ülke
Anahtar Kelimeler: Dünyanın , En İyi , Çalışılabilecek , Ülkeleri , Gelir , Ücret , Tatil , Sağlık , İşsizlik , İş İmkanı