Bankacılık ve finansta maaşlar yıllık brüt 500 bin TL’ye ulaşırken, deneyimli üretim ve mühendislik yöneticileri yıllık brüt 450 bin TL, bilgi teknolojileri yöneticileri ise 250 bin TL kazanıyor
Baz maaş pek çok çalışanın bir kurumda en çok önem verdikleri listesinde hâlâ ilk sırada. Öyle ki ne kadar yan hak sağlarsanız sağlayın çalışan günün sonunda bankaya yatan maaşının ne olduğuna bakıyor. Bu yüzdendir ki maaş araştırmaları her zaman ilgi çekmeyi de başarmıştır. Uluslararası işe alım ve danışmanlık şirketi Michael Page'in yaptığı araştırma da ortaya çıkan rakamlarla yine ilgi çekici boyutta. Araştırmada 6 sektörden çeşitli pozisyonların maaşları 2016 yılı ilk yarısı itibarıyla mercek altına alınmış. Finans, mühendislik&üretim, perakende, BT, sağlık&sağlık bilimleri ve bankacılık sektörlerini kapsayan araştırmaya göre bankacılıkta sektöründe maaş aralıkları deneyim ve bölümlere göre yıllık 90 bin - 500 bin TL arasında seyrettiğini ortaya koyuyor.
BANKACILIK YİNE ZİRVEDE
Bankacılığın özellikle kurumsal bankacılık ve özel sermaye dallarındaki yöneticilerin maaşları 120 bin - 500 bin TL arası seviyelere ulaşıyor. Finans sektöründe, kurumların mali yönetimlerini üstlenen sadece 8 yıllık deneyime sahip CFO'lar yıllık 270 bin TL kazanıyor. Maaş analizinde mühendislik ve üretim alanında 10-20 yıl arası çalışmış operasyonel direktörlerin yıllık maaşları 200 bin TL civarında. 20 yılı deviren direktörlerin maaş miktarları ise çalıştıkları firmaların cirolarına göre 300 bin liradan 450 bin liraya kadar çıkabiliyor. Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer alan perakendede mağaza büyüklüğü ve deneyim göz önüne alındığında yıllık brüt maaşlar 50 bin TL ile 240 bin TL arasında. Dijitalleşen dünyada BT, global yükselişini hız kesmeden sürdürürken sektör çalışanlarının da maaşları artıyor. 8-15 yıl arası deneyime sahip bir ön satış mühendisi bir yıl içinde en fazla 280 bin lira kazanıyor. 20 yıl civarı deneyimli bir BT müdürünün yıllık toplam maaşı 250 bin liraya ulaşıyor. Sağlık sektöründe ise bir medikal direktör 1-4 yıl arası deneyim ile 250-280 bin TL arası maaş alırken 4 yılın ardından, 320 bin TL'den fazla kazanabiliyor. Ürün ve klinik araştırma müdürlerinde ise rakamlar 96 bin ila 170 bin TL arasında. 4 yıldan fazla deneyime sahip bir ürün müdürü 164 bin TL'den fazla kazanırken bir klinik araştırma müdürü en az 120 bin lira kazanıyor.
Sabah
Anahtar Kelimeler: Meslek , En Yüksek , Maaş , Finans , Bankacılık , Sektör