Tabi ki para her şey demek değildir. Herkesin “başarı” tanımı birbirinden farklıdır ve başarı tanımınıza bağlı olarak para, listenizin alt sıralarında yer alabilir.
Bana göre paranın artık bir önemi kalmadı ancak itiraf etmeliyim ki benim için de önemli olduğu zamanlar oldu. Tabii o zamanlar bu kadar zengin değildim. Peki, para sizin listenizde kaçıncı sırada? Eminim ki siz de milyonlarca insan gibi zengin olmak istiyorsunuz. Peki zenginler kulübüne girme şansınızı artırmak için ne tür şeyler yapmanız gerekiyor?
Zengin olmak için işte size önereceğim taktikler. Ne hızlı ne de kolay. Ancak hızlı ve kolay yollara göre daha doğru oldukları kesin.
1 – Para konusunda obsesif olmayı bırakın
Kulağa mantık dışı gibi gelse de para konusunda obsesif olmanız dikkatinizi dağıtır ve zengin olmanızı engeller. Bu nedenle bakış açınızı değiştirmelisiniz.
Para birincil değil ikincil önceliğiniz olsun. Ve paraya değil para kazanmak için yaptığınız işe odaklanın.
2 – Birlikte çalıştığınız kişilere yardımcı olun
Hem finansal anlamda hem de başka şekillerde başarılı olan insanlar ciddi anlamda yardımseverdirler. Diğer insanları anlama konusunda çok iyidirler ve hedeflerine ulaşmaları için çevrelerindeki kişilere yardımcı olurlar. Kendi başarılarının, etraflarındaki diğer insanların başarısına bağlı olduğunu bilirler. Bu nedenle diğer insanları yani çalışanlarını, müşterilerini, satıcılarını ve tedarikçilerini başarıya ulaştırmak için çok çalışırlar.
Ve gerçekten gurur duyabilecekleri bir iş kurmak veya kariyer yapmak isterler.
3 – Milyonlar kazanmayı değil milyonlarca insana hizmet etmeyi hedefleyin
Sadece birkaç tane müşteriniz varsa ve amacınız para kazanmaksa müşterilere para harcatmanın yollarını aramalısınız. Ve bu oldukça zorlu olacaktır.
Ancak milyonlarca insana hizmet etmenin bir yolunu bulursanız zengin olmanız oldukça kolaylaşabilir. Çünkü ağızdan ağza pazarlama olağanüstü bir yöntemdir ve yaptığınız iş konusunda haberlerin katlanarak yayılmasını sağlar. Bu sayede ürünlerinizi ve hizmetlerinizi pazarlamak ve geliştirmek çok daha kolay olacaktır. Ve zamanla işiniz, müşterileriniz ve çalışanlarınız sayesinde hayal edemeyeceğiniz bir noktaya gelecektir.
Kısacası, milyonlarca insana en iyi şekilde hizmet verin ve para takipçiniz olsun.
4 – Para kazanmayı daha fazla şey yapmanın yolu olarak görün
Genel anlamda konuşacak olursak iki tür insan vardır.
Birinci tür insanlar, daha fazla para kazanmak istediği için bir şeyler yaparlar. Yaptıkları şeyler onlar için hiçbir şey ifade etmez.
Diğerleri para kazanmak ister çünkü bu sayede daha fazla şey yapabileceklerini düşünürler. Ürünlerini geliştirmek ve ürün hatlarını genişletmek isterler. Başka bir kitap, başka bir şarkı veya başka bir film yaratmak isterler. Yaptıkları şeyi severler ve sevdikleri şeyi daha iyi yapabilmek için para kazanmaya çalışırlar. Mümkün olan en iyi şeyleri yapabilmek için bir şirket kurmanın hayalini kurarlar. Ve para kazanmak bu hayali gerçekleştirmenin ve sevdikleri işi kurmanın en iyi yoludur.
Herkesin isteyeceği bir ürün bulup bu ürünü satarak zengin olmak mümkündür. Başarılı işletmelerin birçoğu para kazandıkça evrim geçirir, büyür ve mükemmelliğin peşinden gitmek için bu parayla yeniden yatırım yaparlar.
Walt Disney: “Biz para kazanmak için filmler yapmıyoruz, biz daha fazla film yapmak için para kazanıyoruz.”
5 – Bir şeyi çok iyi yapın
Diğer insanlardan daha iyi yaptığınız bir şeyi seçin. Sadece bir şeyi yapmaya odaklanın. İyi olduğunuz şeyi her yönüyle geliştirmek için sürekli çalışın, kendinizi eğitin ve değerlendirin.
Finansal anlamda başarılı olan insanlar en azından bir şeyi etraflarındaki diğer insanlara göre daha iyi yaparlar. Tabi ki tüketicilerin değer verdiği ve para ödemek isteyeceği bir şeyi seçmeniz daha iyi olur.
Mükemmellik büyük ödemelerin yanında saygıyı, tatmin duygusunu ve başarı hissini de komuta eder.
6 – Seçtiğiniz şeyi en iyi yapan 10 kişinin listesini yapın
Bu 10 kişiyi nasıl seçtiniz? En iyisi olduklarına nasıl karar verdiniz? Başarılarını nasıl ölçtünüz?
Kendi gelişiminizi takip ederken en iyisi olmak için bu kriterleri kullanın. Bu kriterler:
Yazarsanız kitabınızın satış rakamları olabilir. Müzisyenseniz youtube izlenme sayınız olabilir. Programcıysanız yazılımınızı kullanan kişi sayısı olabilir. Online satıcıysanız ziyaretçilerin satın almaları veya vaktinde teslimatlar veya geri dönüş oranları kriteriniz olabilir.
Başarılı insanlara sadece hayranlık duymayın. Onları başarılı yapan şeyleri gözden geçirin. Daha sonra kendi başarınızı ölçmek için bu kriterleri kullanın.
7 – Gelişiminizi devamlı olarak takip edin
En az haftada 1 kez ilerlemenizi ve gelişiminizi gözden geçirin.
Kaç kişiye yardım ettiğinizi ölçebilirsiniz. Kaç müşteriye hizmet verdiğinizi ölçebilirsiniz. Dünyanın en iyisi olmak için attığınız adımları değerlendirebilirsiniz.
8 – İlerlemeyi garanti altına almak için rutinler oluşturun
Bir hedefi başarmak için rutinler yaratmanız gerektiğini asla aklınızdan çıkarmayın. Diyelim ki 200 sayfalık bir kitap yazmak istiyorsunuz ve bu sizin hedefiniz. Sisteminize göre bu hedefi gerçekleştirmek için her gün 4 sayfa yazmanız gerekiyor ve bu da sizin rutininiz. Umarak ve ümit ederek yazınızı bitirmenizsiniz ancak rutininize sıkı sıkıya bağlı kalarak hedefinize ulaşabilirsiniz.
Veya diyelim ki 100 yeni müşteri kazanmak istiyorsunuz. Hedefiniz bu olduğuna göre yeni içerikler, yeni videolar, yeni podcastler ve yeni bültenler yaratmak da rutininiz olmalıdır. Bu rutini takip edin ve teslim tarihlerine uyun. İçeriğiniz iyi olduğu takdirde bu yeni müşterileri kazanabilirsiniz.
Ummak ve ümit etmek sizi bu noktaya getirmez. Rutininize sıkı sıkıya bağlı olmanız hedeflerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.
Hedefler belirleyin, bu hedefleri destekleyen rutinler yaratın ve daha sonra ilerlemenizi gözlemleyin. İşe yaramayan şeyleri düzeltin. İşe yarayan şeyleri geliştirin ve tekrar edin. Bir önceki günden iyi olmak için her gün daha iyi olun, düzeltmeler yapın, adapte olun ve sıkı çalışın.
Kısa bir süre içinde iyi olacaksınız. Daha sonra daha da iyi olacaksınız. Ve bir gün en iyisi olacaksınız.
Ve daha sonra farkında olmadan zengin olacaksınız.
yeniisfikirleri.net
Anahtar Kelimeler: Zengin , Zengin Olmanın Yolları , Zengin Olmak İçin Ne Yapılmalı , Zenginler , Zenginlik , Zengin Olmanın Yöntemleri