Bir CEO’nun mutlu ve sağlıklı bir ortam yaratabilmesindeki en önemli etmenlerden biri nazik, saygılı takım arkadaşları seçmek ve onları ekipte tutmak. Ekibe yeni katılan her bir birey, iş kültürünüze farklı bir değer katacaktır. Dünya çeşit çeşit insanla, farklı farklı karakterlerle dolu. Arada saygı problemi yaşayan, işleri, arkadaşlarını küçümseme huyu edinmiş problemli karakterlerle karşılaşmanız mümkün. Şirket içi duygusal şiddete gidebilecek vakalar olabiliyor. İş hayatında bu tarz “kötü” diyebileceğimiz kişilik örnekleri ciddi anlamda işe yansıyor. Bu tarz kişiliklerin işinize yansıttıkları 3 konuyu açalım:
Dedikodu yayabiliyorlar: Dedikodu, birden fazla insan biraraya geldiğinde kaçınılmaz bir sonuç. Peki dedikodu kötü bir şey mi? Ne olduğuna göre değişir. Dozajında bir dedikodu, iş stresini azaltma anlamında olumlu bile olabiliyor. Fakat duygu, itibar, güven zedeleyen cinsten dedikodular işinize ciddi anlamda zarar verir. Güven zedelendiğinde bireyler için o şirket içinde çalışmak artık işkence haline gelecektir, böyle bir durumda verimli bir çalışma ortamından söz edemeyiz.
Bizi hasta edebiliyorlar, gerçekten hasta!: 2012 yılında UCLA üniversitesinin yaptığı bir araştırma sonucu olumsuz sosyal deneyimlerin kalp krizi, depresyon, hatta kansere yol açan proteinlerin artmasını sağladığı ortaya çıktı. Bununla savaşmanın yolu basit, bu zehirli insanları hayatınızdan derhal çıkartın! Özellikle iş hayatımızdaki insan ilişkileri direkt olarak sağlığımızı etkiliyor, hafife almayalım.
Size milyonlarca liraya mal oluyorlar: Şaka değil. Kötü insanlar para kaybettirir. Etrafına yaydığı negatif elektrik sonucunda verimlilik düşüyor, katılımlar azalıyor, moraller, beklentiler ve umutlar azalıveriyor. Uzun vadede büyük kayıplar… İş görüşmelerinde çok dikkatli olmak şart. Referanslar çok önemli. İş alımlarında karakter analizi bazlı sorular, testler oluşturabilirsiniz, böylelikle bu tarz kişilikler genel iş sorularının cevapları arasına saklanamazlar.
etohum.com
Anahtar Kelimeler: Çalışan , Çalışma Hayatı , Ekip Oluşturmak , Ekip Yönetimi , İş Hayatı , İş Stresi , İş Arkadaşları Nasıl Seçilmeli , Doğru Ekip Nasıl Kurulur