Birçok kişi çalışırken kendi işini kurmak ve kendi işinin patronu olmayı sürekli ertelemeyi seçiyor. Birçok başarılı girişimci kendi girişimlerini uygulamak için çalıştıkları işlerinde belli bir noktaya kadar gelmeleri gerekmektedir. Bu geçiş sürecinde yaptıkları işten zevk almamaya ve daha fazla stres altında çalışmaya başlarlar.
Hırs iş hayatında çok önemli olsa da her zaman kişileri ileriye taşımak için yeterli değildir. Girişimci için geçiş sürecinde motivasyon çok önemlidir. İlk başta rotanızın belli bir kısmını belirlemiş olabilirsiniz; ama daha da cesur adımlar atmaya her zaman hazır olmanız gerekir. Hala çalışırken doğru adımlar atmak için günlük olarak alabileceğiniz bazı önlemler vardır.
Bunlar:
1. İş kurarken pürüzsüz olmasını sağlayın
İlk olarak fikriniz ile neden sonrası arasında bağlantılar kurun. Neden işinizi bırakıp bu fikri uygulamaya geçeceksiniz. Amacınız kendi patronunuz olmak mı, mali bağımsızlık mı, özgür zaman yaratmak mı, yaratıcılık mı, ev sahibi olmak mı? Amacınızı belirleyin ve kendinizi bu şekilde motive edin. En büyük gücü hayallerinizden alacaksınız.
2. Kendinizi hayallerinize adayın
Herhangi bir konu için çalışmak ile istekleriniz, hayalleriniz için çalışmak çok farklıdır. Hayalleriniz için çalıştığınız da karşınıza çıkan engellerde yılmak yerine çözümler bulup, ne olursa olsun hayalleriniz için hayallerinize emin adımlarla gitmek istersiniz. Kendinizi hayalleriniz için çalışmaya adayın.
3. İşletmeniz için kişisel bir vizyon oluşturun
Bir yıl boyunca kuracağınız işinizde neler yapmayı hedefliyorsunuz, planlarınız nelerdir? Yazın. Çok özel ve ayrıntılı bir şekilde yapacaklarınızı yazın. Aylık geliriniz ne kadar olacak? kaç müşteriniz olacak? Müşteriler ile hangi faaliyetlerde bulunacaksınız?
Tamamen aynı sonuçların olabileceğini tabi ki bekleyemeyiz ama her sabah ve her akşam vizyonunuzu tekrar okuyun, yeni eklemeler yapmaya çalışın. Her gün farklı bir düşünce ekleyip, çıkaracaksınız. Yeni fikirler ve sonuca odaklanmak sizin vizyonunuzu genişletir.
4. Beyin fırtınası için bir grubunuz olsun
Yaşıtlarınız yâda sizin gibi girişimci ruhlu olan kişilerle belirli zaman aralıklarıyla bir araya gelin ve fikrinize dair beyin fırtınası yapın. Sorumluluk alma ve motive eğitimleri için harika bir yoldur.
Kişiler beyin fırtınası için online yada telefon aracılığıyla da bir araya gelebilir. İnternet üzerinden yâda sosyal medya platformlarında bu grupları kurmanız için birçok seçenek sunar. Önemli olan biraz zaman ayırıp araştırıp, hedefinize ulaşmak.
5. Öğrenmek için bahaneleri unutun
Her gün araştıracağınız bir konunuz mutlaka vardır. İnternet başarılı bir iş kurma konusunda değerli bilgilerle doludur. Ders almak, bir koç ile çalışmak, küçük notlar yazmak, blog okumak ya da sesli birçok kaynak dinlemek gibi. Daha fazla bilgi, uzman olmak istediğiniz konuda ve hedefleriniz için sizi motive eder ve kendinizden emin olmanızı sağlar.
6. Günlük yaptığınız işleri yük olarak görmeyin
Her gün yaptığınız işten sıkılabilirsiniz anlıyorum. Belki işiniz sıkıcıdır ve hep tatil olmasını istiyorsunuzdur. Bazen bir kahve ile ya da temiz havada 10 dakikalık bu yürüyüşle sıkıntınızı azaltabilirsiniz.
Amacınız her zaman iyi şeyler aramak olsun. Daha çok mevcut durum hakkında olumlu yönleri bulun ve onlara odaklanın. Olumsuz düşünceler enerji tüketiminizi arttırır ve hayallerinizi gerçekleştirmek için olan gücünüzü bitirmeye çalışır.
7. Günlük hedefler belirleyin
Hedefiniz için attığınız günlük adımlar küçük ölçekli olacağı için başta yerinizde saydığınızı ve boş yere zaman harcadığınızı düşünebilirsiniz. Fakat on beş yirmi gün sonra geriye baktığınızda kat ettiğiniz yolu gördüğünüzde harcadığınız zamanın boşuna olmadığını anlayacaksınız. Bu ilerlemenin sonunda kısa zamanda neler başarabildiğinizi gördüğünüzde kendinize güveniniz arttığı için daha kararlı olacaksınız.
Anahtar Kelimeler: İkalem , Girişim , Girişimcilik , Girişimci , Kendi İşini Kurmak , İş Sahibi Olmak , İş Veren Olmak