Her startup bir fikirle başlar, fakat bu noktadan sonra her şey uygulamayla ilgilidir. Kurucular müşterilerin düşünceler yerine çözümlere para ödediğini çabuk öğrenirler. Yatırımcılar da sadece fikirlere değil, çözüm üretebilecek girişimcilere ve takımlara para yatırmayı öğreniyorlar. Başarı, fikrinizin düşünce aşamasından uygulama aşamasına hızlıca geçmesini gerektirir.
İyi bir uygulama bir plan ve doğru insanların uygulamada mükemmellik, istisnai müşteri değeri ile kombinini gerektirir. Bunu en iyi şekilde yapan şirketler pazar lideri konumuna ulaşırlar. Örneğin, Google ilk internet arama motoru değildi (Yahoo!, AltaVista, InfoSeek ve diğerlerini düşünün) fakat Investopedia’ya göre Google aramayı gerçekten paraya dönüştüren ilk şirkettir.
Sonuç olarak, Google bir fiil haline geldi ve şirket 2015’teki 74.5 milyon dolarlık geliri ve büyüme hızı kayıtları ile bir teknoloji devi. Fakat Google tek örnek değil. Birçok şirket fikir ne olursa olsun başarı için gerekli olduğuna inandığım benzer uygulama prensiplerini takip ettiler:
1. Bütün bileşenlerinizin değerini optimize etmek için iş modelinizi gözden geçirin
Akıllı girişimciler pazar dinamiklerini baz alarak müşteriler, ortaklar ve satıcıları içeren bir değer zinciri inşaa ederler. Ardından bu zinciri yenilikler ve çözümlerle beslerler. Anahtar oyuncular için para getirmeyen bir büyüme modeli uzun süreli bir başarı stratejisi değildir.
2. Sonuçlara göre püf noktaları planlayın
Eğer bütün plan değişiklikleri krize yol açan bir reaksiyon ortaya çıkarıyorsa, düzeltmek için yeteri kadar hızlı davranamaz ve hiçbir zaman yeni fırsatlar bulamazsınız. Devamlı gelişim modeli iş modeli için olduğu kadar ürün için de geçerlidir. İş amaçları ve kilometre taşları belirleyin ve performansınızı ölçmek için metrikler kullanın.
3. Takım elemanlarının işi kendilerininmiş gibi yönetmesine izin verin
Her takım elemanı motivasyona, eğitime, herhangi bir gözden geçirme ve onay olmadan günlük kararları alma otoriterisine ihtiyaç duyar. Bu, en önemli noktaların yazılı hale getirilmesi, ölçülmesi ve istenen sonuçların ödüllendirilmesi anlamına gelir. Bütün ekip kazançlı bir müşteri deneyimi sunmakla yükümlüdür.
4. Bütün seviyelerdeki iki yönlü iletişim her zaman önceliklidir
Kendilerinden ne beklendiğini bilmeyen insanlar işlerini yapamazlar. Eğer siz ve takımınız geri bildirimleri ve beklentileri dinlemezseniz müşterileriniz mutlu olmayacaklardır. Güçlü liderler oyuncu sayısı arttıkça etkili iletişimin daha da fazla zorlaştığını fark ederler.
5. Ölçmediğiniz sonuçları iyileştirmeniz zordur
Operasyonel olarak mükemmel bir işte, üretkenlik ve sonuçlar değer zinciri içerisinde her adımda ölçümlenirler, sadece en sonda değil. Hedefler rakipler, müşteri görüşleri ve endüstrideki uzmanların görüşlerine göre değerlendirilir. Eski sonuçlarla hemen hemen aynı seviyede olmak geri düşmek demektir.
6. En kötü durum senaryosunu ve kurtarma planını hazırlayın
Takımınızı önlem olarak bir B Planı hazırlamaya yönlendirmek, kilit zorluklara zamanında verilecek cevaptan emin olmanın tek yoludur. Bir düşünceye olan tutkulu bağlılık ekonominin durgunluk zamanlarından, pazar veya trend değişiminden işinizin sağ çıkmasını sağlamayacaktır. Mükemmel iş çevik olmalıdır.
7. Son teknoloji ve araçlarla takımınızın eforunu optimize edin
Hızlı teknolojik gelişmelerin olduğu bu çağda, açık görüşlü biri en yeni araçlar ve süreçleri kullanma düşüncesinde olmalıdır. Bu düzenli takım eğitimi, güncelleme toplantıları, dışarıdan uzmanlarla, ortaklarla ve satıcılarla karşılıklı kazanç çerçevesinde çalışmak demektir.
İş mükemmelliği, teknoloji ve iş elementlerinin müşteri değeri ile beraber şirket ve ortakların kazancını maksimum noktaya ulaştırmak amacıyla birleşmesidir. Bu birleşme sadece tek seferlik bir efordan ibaret değildir, her süreç ve ölçümde takıma ayrıntısıyla anlatılan ve tekrar eden bir geliştirme ve görüş verme mantığıdır.
Google, kurucular Larry Page ve Sergey Brin ile, uygulamaya odaklanmayı optimize etmek için Eric Schmidt ve diğerlerini kapsayan iş yardımı ile kombinlemiş teknik liderliği kanıtladı. Startupınızın uzun süreli başarıyı kesin olarak yakalamak için bu yazıda listelenen uygulama prensipleri ile düşünce aşamasından ileri gittiğine emin misiniz?
etohum
Anahtar Kelimeler: Fikir , Focus , Girişim , Hayata Geçirme , İş , Odaklanma , Proje , Uygulama , Yatırım