1. Bir tane hedefiniz olduğunu unutmayın, bunu her geçen gün tekrarlayın!
2. Takımınız kadar iyisiniz! Bu yüzden takımınızı motive etmekle, mükemmelleştirmekle uğraşın.
3. Tavrınızı belirleyin! Herkese girişiminizin adı geçtiğinde ne ile anılması gerektiğini düşünüyorsanız o yönde algı yönetimi yapın. Girişiminizin inovasyonla mı anılmasını istiyorsunuz, müşteri hizmetleri ile mi, hızıyla mı?
4. Kişisel zamanınızın %75’ini ürüne harcayın. Ürününüzün her detayına hakim olmak, bir kullanıcısı olmak, sürekli olarak taş üstüne taş koymak önemlidir.
5. Haftalık olarak tüm rakamlarınızı/finansallarınızı takip edin ve ekiple paylaşın.
6. Egzersiz yapın. Girişimcinin sağlıklı olması, girişim için de önemlidir. Spor yapın.
7. Geri bildirim toplayın. Geri bildirim toplamaktan çekinmeyin. Tüm geri bildirimleri derleyip değerlendirin. (Bu, her geri bildirimi yapın demek değil.)
8. Ofisten çıkın! Gerçek müşterilerinizle yüz yüze konuşun.
9. Yazın! Yazmak rahatlatır, blog yazmaktan, tweet atmaktan çekinmeyin. Sizinle aynı süreçten geçen girişimcileri dinleyin, onların yazılarını okuyun.
10. Para akışını yönetin. Paranız sizin nefesiniz. Nefesiniz biterse siz de bitersiniz. Her hafta para durumunuzu kontrol edin, paranız bitmeden yatırımcıya gitmeyi de unutmayın.
11. Yatırımcı gibi düşünün. Her hafta, “bu hafta yaptıklarım girişime değer kattı mı?” diye düşünün. Girişiminize değer katmayan işlerle uğraşmayın.
12. Eğlenin. Girişimcilik streslidir, o yüzden kendinize eğlenecek şeyler bulun. Eğlenmeyi unutursanız bu girişiminize de yansır.
13. Sevin! Size değer veren, girişiminizin büyümesine katkı sağlayan tüm paydaşları sevin.
Anahtar Kelimeler: Bir Girişimcinin Her Hafta Yapması Gereken İşler , Girişimcilik , Girişimcilik Ne Gibi İşler Yapmalı , Girişimci Ve Yatırımcı , Geri Bildirim , Girişimci