Vizyon nedir? Sorusunun yanıtını aramaktan, vizyoner bir bakış açısını yitirmektir belki de...
Tanımlarla bütünleştiremeyeceğimiz bir beyin gözü bakışıdır vizyon.
Geleceğe yönelik bir hayalden ibaret değil, geleceğin gerçekliğini yakalama azmidir vizyon.
Bir çocuğun oynadığı oyunda başarı elde etmesi değil, o başarıyı kendinde görmesi ve bunun için harekete geçmesi gibidir.
Çocukken televizyon reklamlarında görüp, hayalini kurduğumuz pahalı oyuncakları, kendi ellerimizde hissettiğimiz gün kadar tatmin edici ve aynı duyguyu paylaştığımız akranlarımız kadar ortak bir amaç, ebeveynlerimizi mantıklı yollarla ikna etme çabası kadar gerçek, oynadığımız kurallar kadar belirgin ve elde ettiğimiz an kadar ulaşılabilir bir amaçtır vizyon.
Vizyon geleceği görme sanatı değildir. Geleceği mantıklı ön görülerle bilmektir. Elbette hayal etmek vizyonu belirlemede vazgeçilmez bir etkendir. Hayal ederiz ve bu hayali vizyona dönüştürmek için bildi ediniriz. Bilginin ışığında hayalimizi süsleyip hayata geçirmeye başladığımızda vizyon sandığımızdan daha büyük bir manaya kavuşacak. Geçirdiğimiz her bir dakika daha anlamlı olacak. Çünkü bilinçli bir bakış açısı ile attığımız her bir adım bizi amacımıza doğru yaklaştıracak.
Vizyon, insanın umut ışığıdır. Ayaklarını yerden kesip göklere çıkartan, bulutların arasında süzdüren, yağan yağmura rağmen Güneş e koşturabilen, havada ki her bir zerreyi, her bir yağmur tanesini hissetmesine rağmen o an ki sıkıntının altında ezilmeden Güneşe yol aldıran inançtır.
İnancın eşiğinde geleceği paylaşmaktır. Bir kişinin fikirlerinden ibaret değil, binlerce insanın bakış açısıdır artık. Çünkü değişim zamanıdır. Paylaşılan bir vizyon insanları daha güçlü, daha cesur kılar. Birlikte bugünün hayalini yarının gerçeğine dönüştürme zamanı başlar.
Vizyoner bakış açısına sahip olan insanlar hedefine doğru ilerlerken, başlamış olduğu noktayı ve şimdi bulunduğu yeri en iyi bilendir.
Hayal kurması gerekiyorsa hayalini kuran, kurduğu hayali gerçekleştirmek için nasıl yol alması gerektiğini bilen kişidir. Araştırma, bilgi edinme, hangi araçları kullanması gerektiği, kimlerle bu yola çıkacağı, yapması gereken herşeyi planlayıp o şekilde yola çıkması gerektiğini bilendir.
Vizyonu değerli kılan en önemli şey ise altında yatan değerdir. Neden benim için önemli? Sık sık tekrarlamamız gereken sorulardan birisidir. Sadece çevremiz, ailemiz istediği için mi önemli yoksa kendi isteklerimiz için mi önemli? Verdiğimiz cevaplar vizyonumuzu bizimle bütünleştiriyor mu? Yoksa başkalarının değerlerini mi tatmin ediyor? Neye hizmet ettiğimiz bizi vizyonumuza, amacımıza bağlayacak en önemli etkenlerden biridir.
Unutmamak gerekir ki vizyonumuzu oluştururken kendimize vakit ayırmayı da iyi bilmeliyiz. Gerçekleşeceğine inandığımız rüyalar eşliğinde hayallerimiz olmalı. İmkansızlıklar içinde ki düşlerimizde kaybolmamalıyız. Sınırlandırmak bizi yanlızca, hayal kurmakla bırakacak ve hergünümüz aynı hayali kurarken, sıradan işlerin peşinde koşmakla geçecektir.
Olumlu düşünmeli ve nasıl olacak sorusuna takılmamalıyız. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Sorusunu sormalıyız sürekli kendimize.
Harekete geçmek için, hayallerimizi vizyona dönüştürmek adına ilk adımı atmamız gerektiğinin farkına varmalı ve ayağa kalkmalıyız. Oturduğumuz yerde hayal kurmak, hergün bir kuklayı oynatıp gece dinlendirmekten farksızdır. Bir kukla ne kadar hayal kurabilirse, biz de ancak o oranda harekete geçme gücüne sahip kılarız kendimizi!
Bu hayat yalnızca kendimize layık gördüklerimizle bir anlam kazanır!
Anahtar Kelimeler: Vizyon , Vizyon Nedir , Radar , Göz , Fikriye Aygören