Kamu Denetçiliği Kurumu 15 uzman yardmcısı alacak.
Kamu Denetçiliği Kurumundan:
KAMU DENETÇİLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI
Kamu Denetçiliği Kurumunda Genel İdare Hizmetleri sınıfında açık bulunan 9 uncu derece kadrolarda görev yapmak üzere, sözlü sınav ile 15 adet Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır.
Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan, 2017 ve 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) aşağıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden en yüksek puandan başlamak üzere, alım yapılacak kadronun 4 katı kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.
Alınacak uzman yardımcılarının öğrenim grubu, sayısı, sözlü sınava çağrılacak aday sayısı ve KPSS puan türleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
ÖĞRENİM GRUBU |
ALINACAK UZMAN YARDIMCISI SAYISI |
SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI |
KPSS PUAN TÜRLERİ |
HUKUK |
7 |
28 |
P4 |
SİYASAL BİLGİLER, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTELERİ, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ |
8 |
32 |
P33 veya P38 |
I - BAŞVURU ŞARTLARI
1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,
2 - 2017 veya 2018 yıllarında yapılan KPSS'ye katılmış olmak ve yukarıda yer alan tabloda belirtilen puan türlerinden asgari 70 puan ve üzerinde puan almış olmak,
3 - Kurumun kadro ve ihtiyaç durumuna göre:
a) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk fakültelerinden ya da denkliği ilgili makamlar tarafından kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak (KPSS P4 puan grubu için),
b) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden ya da bu fakültelere denkliği ilgili makamlar tarafından kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak (KPSS P33 veya KPSS P38 puan grubu için),
4 - Giriş sınavını yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)
II - SINAVA BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ
Sınav başvuruları 22 Ekim 2018 Pazartesi günü başlayıp 05 Kasım 2018 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvurular Kurumun internet sitesinden (www.ombudsman.gov.tr) indirilerek doldurulacak başvuru formuna KPSS sonuç belgesi eklenmesi suretiyle, yukarıda anılan internet adresi üzerinden elektronik ortamda, şahsen veya posta yoluyla yapılabilecektir. Son başvuru tarihinde saat 18.00'dan sonra Kuruma intikal eden başvurular kabul edilmeyecek olup, postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
III - SINAVA KATILMAYA HAK KAZANANLARIN DUYURULMASI, SINAV YERİ VE TARİHİ
1- Başvuru şartlarını taşıyanlar arasından KPSS P4 puan türüne göre yapılacak sıralama sonucu (en az 70 ve üzeri puan alanlar arasından) ilk yirmi sekiz (28) aday, KPSS P33 ve KPSS P38 puan türüne göre yapılacak sıralama sonucu (en az 70 ve üzeri puan alanlar arasından) ilk otuz iki (32) aday sözlü sınava çağrılacaktır. Her puan türünde de son sıradaki adaylar ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilecektir.
2- Sözlü sınava katılmaya hak kazananların listesi kurumun internet sitesinde (www.ombudsman.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylar sözlü sınav tarihinden on beş (15) gün önce yer, gün ve saat bildirilmek suretiyle çağrılacaktır.
IV - SÖZLÜ GİRİŞ SINAVINA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER
1- Başvuru Formu (Başvuru formu için tıklayınız),
2- KPSS Sonuç Belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı,
3- Yükseköğrenim mezuniyet belgesinin aslı veya ilgili öğretim kurumunca onaylanmış örneği; eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların ise diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği (Belgenin aslının ibraz edilmesi halinde sureti Kurumumuzca onaylanacaktır.),
4- 3 adet vesikalık fotoğraf
5- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (Form için tıklayınız),
6- Fotoğraflı özgeçmiş.
V - SÖZLÜ GİRİŞ SINAVI KONULARI
Sözlü giriş sınavı, adayların;
(a) Aşağıda belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi;
- MALİYE: Kamu Maliyesi, Bütçe ve Bütçe Politikası, Türk Bütçe Sistemi, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları, Maliye Politikası
- İKTİSAT: Mikro ve Makro İktisat, İktisat Politikası, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar
- HUKUK: Anayasa Hukuku ve Anayasa Yargısı, İdare Hukuku ve İdari Yargı, İnsan Hakları Hukuku, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Medeni Hukuk (Başlangıç Hükümleri ile Kişiler Hukuku), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler)
- KAMU YÖNETİMİ: Yönetim Bilimi ve Türk Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Personel Yönetimi, Mahalli İdareler ve Türk Siyaset Tarihi
(b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
(c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
(ç) Öz güveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
(d) Genel yetenek ve genel kültürü,
(e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
yönlerinden yapılacak değerlendirmeyle gerçekleştirilecektir.
Adaylar, sınav komisyonu tarafından ayrı ayrı puan verilmek suretiyle (a) bendi için 50 puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için 10'ar puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü giriş sınavında başarılı sayılabilmek için en az 70 puan alınması şarttır.
VI - BAŞARI LİSTESİ VE SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI
Sözlü sınavda puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle ilanda belirtilen kadro sayısı kadar asıl aday atanmaya hak kazanacaktır.
Sınav sonuçları ile atanmaya hak kazananlar, Kurumumuz internet sayfasında (www.ombudsman.gov.tr) ilan edilecektir.
VII - DİĞER HUSUSLAR
Söz konusu sınava başvuru için gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve bu kişilerin atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten sonra sınav ilanında herhangi bir değişiklik yapılması halinde, söz konusu değişiklik www.ombudsman.gov.tr internet adresinde "Duyurular" bölümünde ilan edilecektir.
İlanen duyurulur.
Anahtar Kelimeler: Kamu Denetçiliği Kurumu , Uzman Yardımcısı , Kariyer , Maaş