Hazine ve Maliye Bakanlığında Hazine ve Maliye uzmanı adı altında yeni bir unvan oluşturuldu. Peki, Hazine ve Maliye Uzmanı kimdir? Nasıl Olunur, Maaşı ve tüm ayrıntılar...
1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yer alan hüküm
Uzman İstihdamı
MADDE 241 - (1) Bakanlık merkez teşkilatında 657 sayılı Kanunun ek 41 inci maddesine göre Hazine ve Maliye Uzmanı ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı; taşra teşkilatında aynı Kanunun ek 44 üncü maddesine göre Defterdarlık Uzmanı ve Defterdarlık Uzman Yardımcısı istihdam edebilir.
(2) Birinci fıkra kapsamında istihdam edilen Defterdarlık Uzman ve Defterdarlık Uzman Yardımcısına yönetmelikle belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde denetim ve inceleme yaptırılabilir.
(3) Hazine ve Maliye Uzmanı ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 30 uncu maddesi uyarınca Adalet Uzmanı ve Adalet Uzman Yardımcısına denktir.
Kararnamede de belirtildiği gibi Maliye Uzmanı ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 30 uncu maddesi uyarınca Adalet Uzmanı ve Adalet Uzman Yardımcısına denktir.
Buda Maliye Uzmanı ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı ile Adalet Uzmanı ve Adalet Uzman Yardımcısının maaş ve haklarının birbirine eşit yada yakın olması demektir.
Adalet Uzman yardımcısı
Net Ücret: = 4.466,84 TL
Bu ödemeye aile ve çocuk yardımlarıyla asgari geçim indirimi ilave edilmemiştir.
Adalet Uzmanı
Net Ücret: = 6.713,46 TL
Bu ödemeye aile ve çocuk yardımlarıyla asgari geçim indirimi ilave edilmemiştir.
NOT: Yukarıdaki maaş tutarları ocak 2018 tarihine göre veilmiştir.
Aynı kararnamede yer alan, Muhasebat Birimleri, Muhakemat Birimleri, Defterdar ve Deftardarlık Birimleri hakkında ki durumda aşağıda belirtildiği gibidir.
Defterdar
MADDE 243 - (1) Defterdar, bulunduğu ilde Bakanlığın en büyük memuru ve il ve bağlı ilçeler teşkilatının amiri olup, işlemlerin mevzuat hükümlerine göre yürütülmesi, denetlenmesi, merkez ve taşradan sorulan soruların cevaplandırılması, kanuna aykırı hareketi görülenler hakkında takibatta bulunulması, atamaları ile görevli ve sorumludur.
(2) Gerek görülen yerlerde defterdara yeterli sayıda yardımcı verilir.
(3) İl ve ilçe birimlerini incelemek ve denetlemek üzere defterdar emrine defterdarlık uzmanları verilebilir.
Deftardarlık Birimleri
MADDE 244 - (1) Defterdarlık birimleri, defterdarın yönetimi altında, muhasebat ve muhakemat birimleri ile personel müdürlüğünden oluşur.
Muhasebat Birimleri
MADDE 245 - (1) Muhasebat birimleri, muhasebe müdürlükleri, saymanlık müdürlükleri ve malmüdürlüklerinden oluşur.
Muhakemat Birimleri
MADDE 249 - (1) Muhakemat birimleri, muhakemat müdürlükleri ve müdürlük olmayan yerlerde Hazine avukatlığı servisinden oluşur.
(2) Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğünün görevlerinin il ve ilçeye ilişkin olanlarını muhakemat müdürlükleri ve Hazine avukatlıkları yürütür.
Anahtar Kelimeler: Hazine ve Maliye Uzmanı , Maaş , Kim Olabilir , Nasıl Olunur , Şartlar , Başvuru , Özlük Hakları , KHK , Resmi Gazete , Görevleri