Taşeron personelin kadroya geçişi sırasında uygulanacak sınavın şekline kurumlar kendisi karar verecek. Bakanın yaptığı açıklamada sınavın kolay olacağı ve kimsenin bu konuda endişelenmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Güvenlik soruşturması da kapsamlı şekilde başvuran personelin tamamına uygulanacak. İşte Taşeron personelin sınav şekli ve güvenlik soruşturması hakkında ki detaylar...
1 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan taşeron personele kadro verilmesine dair usul ve esaslara göre, sınav yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilecek.
Güvenlik soruşturmasında da; Başvuru sahipleri hakkında 12/1/2018 tarihinde 14/2/2000 tarihli ve 2000/284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğine uygun olarak başvuru sırasında ilgili Yönetmelik ekindeki form doldurulmak suretiyle arşiv araştırması yapılması il valiliklerinden topluca istenecek.
Buda dikkatinizi çekebilir; Taşeron personelin kadroya geçişi için başvuru formu ve dilekçe örnekleri
Sınavın gerçekleştirilmesi ve ilanı ile alakalı yönetmelikte yer alan hususlar...
MADDE 14 - (1) Hak sahibi işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesine ilişkin sınav; yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilir. Uygulanacak sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenir. Sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilmesi mümkündür.
(2) Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilir. Yapılan ilan tebliğ hükmüne geçer, ilgililere ayrıca tebligat yapılmaz.
(3) Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilir. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından yüz puan üzerinden değerlendirilir ve tutanağa geçirilir. Sınavda başarılı sayılmak için en az elli puan almak şarttır. Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda adaylar "başarılı" ya da "başarısız" olarak tutanağa geçirilir.
(4) Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az elli puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şarttır.
(5) Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından Kurumun resmi internet adresinde ilan edilir. İlan tebligat yerine geçer, ilgililere ayrıca tebligat yapılmaz.
(6) Sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak sınav kurulu tarafından hazırlanır.
Buda dikkatinizi çekebilir; Taşeron personelin kadroya geçiş yönetmeliği yayımlandı, işte kapsama alınanlar ve diğer tüm ayrıntılar
Güvenlik soruşturması ve ilanı ile alakalı yönetmelikte yer alan hususlar...
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında kişinin içinde bulunduğu ortam da dikkate alınarak:
a) Kimlik kontrolü, kimlik kayıtlarının doğruluk derecesi, uyrukluğu, geçmişte yabancı bir devletin uyrukluğuna girip
girmediği,
b) Kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığı, kolluk kuvvetlerinin ve istihbarat ünitelerinin arşivlerinde
bilgiler bulunup bulunmadığı, adli sicil kaydının ve hakkında bir tahdidin olup olmadığı,
c) Yıkıcı faaliyetlerde bulunup bulunmadığı ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna ve
Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı davranıp davranmadığı.
d) Şeref ve haysiyetini ihlal edecek ve görevine yansıyacak şekilde kumara, uyuşturucuya, içkiye, paraya ve aşırı bir şekilde menfaatine düşkün olup olmadığı, ahlak ve adaba aykırı davranıp davranmadığı,
e) Yabancılarla, özellikle hasım ve hasım olması muhtemel Devlet mensupları ve temsilcileriyle ilgili derecesinin iç
yüzü ve nedeni,
f) Sır saklama yeteneğinin olup olmadığı, Araştırılarak form düzenlenir.
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını yapacak makamlar da belirlenmiştir. Bu makamlar;
*Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı,
*Emniyet Genel Müdürlüğü
*Mahalli mülki idare amirlikleri tarafından yapılır
Arşiv araştırması yapılacak ilgilinin ikametgâh adresinin bulunduğu valilik esas alınacak. İlgili mercilerden intikal eden arşiv araştırması sonucunda elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi tespit komisyonunca yapılacak.
Buda dikkatinizi çekebilir; Taşeron personelin kadroya geçişi ile alakalı Çalışma Bakanlığı 12 maddelik açıklama yayınladı
NOT: Taşeron personelin kadroya geçişinde resmi yapılmayan hiçbir açıklmaya inanmayın ve dikkate almayın. Özellikle internet ortamında bir çok içerik ve haber yer alıyor, çoğu doğru olmayıp kurgulanarak servis edilmektedir...
Anahtar Kelimeler: Taşeron , Sınav , Geçmezse , Ne Sorulacak , Nasıl Olacak , Soruları , Şart , Güvenlik Soruşturması , Formu