SPL kağıt ortamında yapılan sınavlarını 3 Nisan 2017 tarihinden itibaren elektronik ortama taşıyacağını duyurdu.
SPL kağıt ortamında yaptığı sınavları elektronik ortama taşıma konusunda ilk adımları atmaya başladı.Elektronik sistemin ilk aşaması 3.4.2017 tarihinde başlayacak olup Kurumsal Yönetim Derecelendirme ve Kredi Derecelendirme sınav konularından belirlenen tarihten itibaren SPL Bilgisayarlı Sınav Merkezinde elektronik ortamda sınava girebilecekler.Ayrıca bugünden itibaren Geniş Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları,Temel Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri, Ticaret Hukuku, Muhasebe ve Finansal Raporlama, Kredi Derecelendirmesi ve Kurumsal Yönetim derslerinin başvuruları SPL Başvuru Sistemi(SBS) üzerinden yapılacak.
Kurumun internet sitesinden yaptığı açıklama şu şekilde:
''Kurumumuz tarafından kâğıt ortamında yürütülmekte olan lisanslama sınavlarının, elektronik ortamda da uygulanmasına imkân verecek Elektronik Lisanslama Sınavı (e-LS) sisteminin ilk aşaması 3 Nisan 2017 tarihinde başlamaktadır.
e-LS ile adaylar; Kurumsal Yönetim Derecelendirme ve Kredi Derecelendirme lisansları sınav konularından, 3 Nisan 2017tarihinden itibaren hafta içi belirli gün ve mesai saatlerinde ve sınav konusu bazında, SPL Bilgisayarlı Sınav Merkezinde elektronik ortamda sınava girme imkânına kavuşmaktadır.
Aşağıda belirtilen sınav konuları için e-LS başvuruları, 1 Mart 2017 tarihinden itibaren SPL Başvuru Sistemi (SBS) üzerinden alınmaya başlanacaktır.
1002 – Geniş Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları
1009 – Temel Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri
1010 – Ticaret Hukuku
1016 – Muhasebe ve Finansal Raporlama
1017 – Kredi Derecelendirmesi
1018 – Kurumsal Yönetim
Diğer lisanslama sınav konularının da ilerleyen dönemlerde e-LS kapsamına alınması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir.
Detaylı bilgiye, Kuruluşumuz internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
Tüm duyuruları ve gelişmeleri görmek için TIKLAYINIZ
Anahtar Kelimeler: SPK , SPL , E-LS , Sınav , Elektronik