Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) dershanelerin kapatılması kararının ardından mağdur olan binlerce öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı'nca istihdam edildi. MEB, dershanelerin özel okula dönüştürülmesini öngören düzenlemeyi yaparken bu kurumlarda çalışan öğretmenleri de KPSS şartı aramaksızın kadroya alacaktı. Ancak AYM'nin düzenlemeyi durduran kararının ardından bu öğretmenlerin kamudaki iş hayali suya düşmüştü. O öğretmenleri hem mağdur etmemek hem de dershane deneyimlerini sınavlara hazırlanan öğrencilere aktarmak için kurs formülü devreye sokuldu. Yaklaşık 15 bin dershane kökenli öğretmen MEB'in okullarda açtığı yetiştirme ve destekleme kurslarında istihdam edildi. SABAH'a konuşan MEB yetkilileri "22 bin 268 merkezde kurslar açıldı. 244 bin kadrolu öğretmenin yanı sıra 38 binden fazla ücretli öğretmen görev yapıyor. MEB olarak kadrosuz öğretmenlere öncelik tanıdık" dedi. Kurslarda eğitim verecek öğretmenlere 1200 TL'ye kadar maaş ödenecek.
İLK e-SINAV YAPILDI
Destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin kazanım durumlarını görebilmeleri amacıyla başlatılan elektronik değerlendirme sınavının ilk uygulaması da haftasonu yapıldı. Türkiye'de bir ilk olan e-sınavda takviye kursu alan 8'inci sınıf öğrencileri, tablet üzerinden merkezi olarak değerlendirmeye alındı. EBA şifresiyle sisteme giren öğrenciler sınav sonrasında kazanım karnesini de aldı. MEB 8'inci snıf öğrencilerine her ay kazanım testi yapmaya devam edecek.
Kaynak: Sabah
Anahtar Kelimeler: Mağdur Dershane Öğretmenleri , Mağdur Dershane Öğretmenlerine Kurs Formülü , Atanamayan Öğretmenler , Atama Bekleyen Öğretmenler Anayasa Mahkemesi , AYM , KPSS , ÖSYM