KOSGEB tarafından verilen destekleri en iyi şekilde değerlendiren 42 yaşındaki Manisalı Ayşe Kantar, KOSGEB kredisi alarak işletmesini kurdu. İşletmenin esin kaynağı, üniversite sıralarında okurken annesinin kendisi için hazırladığı gıda kolileri oldu.
KOSGEB tarafından ücretsiz olarak verilen girişimcilik kurslarına katılarak, girişimcilik hakkında bilgi sahibi olan Manisalı girişimci Ayşe Kantar kısa süre içerisinde kendi işyerini açtı.
Ayşe Kantar, KOSGEB'den aldığı karşılıksız hibe kredi ile özgün bir proje oluşturarak annesinin hazırladığı gıda kolileri gibi ürünler pazarlamaya başladı. Üniversite yıllarında başka şehirde okurken annesi tarafından gönderilen gıda kolilerinin benzerlerini pazarlama fikri kendine önemli bir çıkış noktası oldu. Şimdi annesinin üniversite yıllarında kendine gönderdiği doğal gıda kolilerini pazarlıyor. Böylece oldukça İyi para kazanıyor. KOSGEB tarafından hazırlanan girişimcilik kurslarına giderek pazarlama teknikleri, işletme bilgisi alan ve cesareti artan Ayşe hanım, şimdi oldukça memnun görünüyor. KOSGEB kursuna başlamadan önce hiçbir fikri olmadığını dile getiren Kantar, "Sonrasında üniversite yıllarında annemin bana gönderdiği gıda kolilerinden esinlenerek bir çıkış noktası yakaladım. Çünkü o zamanlar annemin gönderdiği ürünler bizi oldukça mutlu ediyordu. O hissi tekrar yaşadım. KOSGEB tarafından hazırlanan girişimcilik kurslarından belgemi aldıktan sonra anne kolisi adını verdiğim markanın tescili için başvuru yaptım ve 2015'de iş yerini açarak ticarete başladım." dedi.
Kantar, bölgede üretilen doğal ürünlerden hazırladığı gıdaları kurduğu internet sitesi aracılığıyla isteyen kişilere gönderiyor. Yapmış olduğu girişimcilik ile örnek olabilecek olan Ayşe Kantar, "Öncelikli olarak tanıtıma ağırlık verdim. Her türlü kışlık evrakları özel günler için hazırlayıp siparişleri gönderiyorum. Uzak yerlere de kargo ile ulaştırıyorum. Türkiye'nin her yerinden oldukça fazla müşterim var. Açtığım internet sitesi sayesinde ürünlerin tanıtımını kolayca yapabiliyorum. Hazırladığımız organik ev ürünlerini buradan tanıtıp satışını yapıyorum. Reçel, erişte, zeytinyağı, kurutulmuş kışlık yiyecekler gibi farklı ürünleri koliler halinde sipariş verenlere gönderiyorum." dedi.
Bilhassa iş hayatına atılmış kadınların sürekli yemek siparişi verdiğini hatırlatan Kantar, "Kadınların yemek yapma süreleri oldukça kısıtlı ve çok zorlanıyorlar. Bana telefonla ya da web sitem üzerinden sipariş verdikleri zaman yakın bölgemdekilere bizzat kendim elden teslim ederken, uzakta bulunanlara da kargoyla gönderiyorum." dedi. Ayşe Kantar anne kolisi adını verdiği web sitesi vasıtasıyla arkadaşlarının, komşu kadınların yaptığı diğer el sanatlarını da tanıtarak onlara da katkı sağladığını ifade etti. Her türlü gıda fuarlarına katıldığını ve işini büyütmek İstediğini söyleyen Kantar, Ürünlerinin katkısız ve özenle hazırlandığını, Türkiye çapında herkesin rahatlıkla güvenerek yiyebileceğini sözlerine ilave etti."
Anne Kolisi girişimi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.annekolisi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Girisimhaber.com
Anahtar Kelimeler: Başarı Öyküsü , Başarı Hikayesi , Başarı Hikayeleri , Girişimci , Girişimcilik , Kobi , Kosgeb , Kosgeb Destekleri