Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Türkiye İş Bankası, çok sayıda müşterisi ve kaliteli bankacılık hizmetleri ile operasyonlarını başarı ile sürdüren banka kuruluşları arasında yer almaktadır. Tabi bu denli köklü ve büyük bir bankada çalışmanın hayalini kuran yüzbinlerce insanımız vardır. Bizlerde nkariyer olarak sizler için iş bankasında çalışabilmek adına merak edeceğiniz ve kafanızda tüm soru işaretlerinin silineceği bir içerik hazırladık. İşte, İş Bankası çalışma koşulları, iş başvurusu, maaş, eğitim, kariyer, alım yapılan alanlar, fırsatlar ve nasıl başvuru yapılır gibi tüm soruların cevapları;
İŞ'E MERHABA
İş Bankasında, işe yeni başlayan çalışanlar işe uyum süreçlerini hızlandırmak, teknik bilgi anlamında destek vermek, çalışma ortamında onlara rehberlik etmek ve ihtiyaç duyabilecekleri bilgilere en hızlı ve en doğru kanalla ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla “İŞ’e Merhaba Programı” uygulanmaktadır.
İŞ'e Merhaba Programı çalışanların işe başladığı günden itibaren 4 ay sürmektedir. Program kapsamında:
• Bankanın tanıtımı, temel bankacılık eğitimi ve şube stajını içeren Kariyerime Başlarken Eğitimi,
• Eğitim döneminde ve sonrasında çalışanların eğitimleri ile ilgili gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeleri yapan Eğitim Danışmanları,
• Çalışanların uyum süreci içinde ihtiyaç duydukları bilgilere anında ulaşabilmeleri için İŞ'e Merhaba Web Sitesi,
• 4 aylık süre içerisinde çalışanların işe alışmasına yardımcı olan Takım Arkadaşı Uygulaması bulunmaktadır.
ÜCRET VE YAN HAKLAR
Banka çalışanlarının parasal ve sosyal hakları, BASİSEN ile Türkiye İş Bankası A.Ş. arasında 2 yılda bir kez düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi ile piyasa ve günün şartlarına göre belirlenir. Ücretler hesaplanırken, Toplu İş Sözleşmesinde belirlenen dönemlerde ekonomik koşullar göz önünde bulundurulur.
Çalışanların sosyal güvenlikleri, “Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı” ve “Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı” tarafından sağlanmaktadır. Çalışanlara Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı tarafından ilave emekli ikramiyesi ve ikinci bir maaş alma imkanı da sunulmaktadır.
Ücret Paketi
Çalışanlarına aylık ücretlerinin yanı sıra yılda 4 maaş tutarında ikramiye verilir. Genel Kurul tarafından Bankanın bir önceki yıl performansı ölçüsünde belirlenen oranda yılda 1 kez kar payı ödemesi yapılır.
Bankada eğitim ve sürekli gelişim çalışma hayatının vazgeçilemeyecek bir parçası olarak kabul edilen değerler arasında bulunmaktadır. Bu kapsamda Banka tarafından belirlenen sınavlarda başarı sağlayan çalışanlara İngilizce, Almanca ve Fransızca dilleri için yabancı dil tazminatı ödenir. Uzmanlık kadrosunda görevlendirilen mensuplara uzmanlık tazminatı, tam gün çalışan avukat, mimar, mühendis ve Bilgi Teknolojileri Bölümlerinde görev yapan çalışanlara görev tazminatı ödenmektedir. Bankada çalışan müfettiş yardımcılarına yapılan ödemelerin yanı sıra ikamet adresinde ya da ikamet adresi dışında bulunma durumlarına göre ayrıca gündelik verilmektedir.
Yukarıda belirtilen ödemelere ilave olarak; çalışanlara bulundukları görevin gerektirdiği Kasa Tazminatı, Ortak Servis Merkezi Tazminatı ve Çağrı Merkezi Tazminatı gibi tazminatlar ödenmektedir.
Performans Ödenekleri
Çalışan performansına önem veren Banka, çalışanların bireysel performansı doğrultusunda yüksek verimlilik ödeneği, ürün bazlı satış primleri ve yönetici primi gibi uygulamaları bünyesinde barındırmaktadır.
Yurt Dışı Görevlendirme
Çalışanlar, Bankanın ihtiyaçları çerçevesinde yurt dışı şubelerinde görevlendirilirler. Yurt dışı şubelerinde görevlendirilen çalışanların, bulundukları ülkenin koşullarına uygun ücrete tabi olmaktadır.
Sosyal Yardımlar
Banka çalışanları, sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya ve kendilerine daha yüksek bir iş ve yaşam standardı sağlamaya yönelik sosyal haklardan da yararlanmaktadır. Bu kapsamda; çalışanlarına sağlık yardımı, öğle yemeği, servis, çocuk zammı, evlilik, doğum ve doğal afet yardımı yapılmaktadır.
İzin Uygulaması
Bankanın, 1-5 yıl (5 yıl dâhil) çalışanlar için 15 iş günü, 6-10 yıl (10 yıl dâhil) çalışanlar için 18 iş günü, 10 yıldan fazla çalışanlar için 23 iş günü izin imkânı ile birlikte hastalık, evlilik, ölüm, doğum ve süt izni gibi izin haklarını çalışanlarına sunmaktadır.
2018 MAAŞLARI
İş bankasında çalışabileceğiniz birçok alan mevcut. Ama genel olarak çalışmak için ön plana çıkan alanlar; gişe yetkilisi, güvenlik görevlisi, gişe görevlisi, gişe asistanı, müşteri temsilcisi, avukat, müfettiş, mühendis, şube müdürleri gibi mesleklerdir. Bu mesleklerin ortalama 2018 maaşları ise aşağıdaki gibidir;
İş Bankası Gişe Yetkilisi maaşları; 2.600 TL ile 3.000 TL arası
İş Bankası Güvenlik Görevlisi maaşları; 2.000 TL ile 2.500 TL arası
İş Bankası Gişe Görevlisi maaşı; 1.800 TL ile 2.600 TL arası
İş Bankası Gişe Asistanı maaşı; 1.900 TL ile 2.800 TL arası
İş Bankası Müşteri Temsilcisi maaşı; 1.900 TL ile 3.500 TL arası
İş Bankası Avukat maaşları; 3.000 TL ile 4.500 TL arası
İş Bankası Şube Müdürü maaşları; 5.000 TL ile 7.000 TL arası
İş Bankası Müfettiş maaşları; 3.000 TL ile 7.000 TL arası
İş Bankası Mühendis maaşları; 3.000 TL ile 10.000 TL arası
Profesyonel ve etkili bir CV istiyorsan bizimle iletişime geç:
Mail: nkariyercv@gmail.com
Whatsapp: 0538 471 2107
PERFORMANS YÖNETİMİ
Çalışan Performansı Yönetimi Sistemi, Bankanın nitelikli insan kaynağı kazandırmayı ve her çalışanı potansiyel bir yetenek olarak değerlendirerek geliştirmeyi, çalışanların performansının, Banka performans hedefleriyle aynı doğrultuda planlanması ve yönetilmesi yoluyla kurumsal başarının garanti altına alınmasını amaçlayan İnsan Kaynakları uygulamalarının önemli bir parçasıdır.
Çalışanların Bankanın sonuçlarına sağladıkları katkıların sistematik, periyodik ve ölçülebilir göstergelere dayanan yöntemlerle değerlendirilmesi, çalışanların beklentileri de göz önünde bulundurularak motivasyonlarının, Bankaya bağlılıklarının ve performanslarının artırılması, sürekli ve yapıcı geri bildirim verilmesi, mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi Bankanın Çalışan Performansı Yönetimi Sistemi’nin öncelikli hedeflerindendir.
Bankada Çalışan Performansı Yönetimi Sistemi, müşteri odaklı, yenilikçi hizmet anlayışının tüm çalışanlar tarafından benimsenmesini sağlamak ve çalışanların yöneticileriyle olan iletişimlerinin güçlendirilerek bireysel ve kurumsal seviyede başarıya ulaşma sürecini hızlandırmak için bir araç olarak görülmekte ve yenilenen ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli geliştirilmektedir. Bu amaçla, dünya çapında en iyi uygulamalar ve Performans Yönetimi alanındaki yenilikler gözden geçirilerek, bankanın kurumsal kültürüyle bağdaşan nitelikteki uygulamaların da Çalışan Performansı Yönetimi Sisteminin kapsamında değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi sağlanmak amacıyla banka tarafından uygulanmaktadır.
EĞİTİM
Bankadaki eğitim ve gelişim faaliyetleri, öğrenmeyi sürekli kılarken kurumsal stratejilere uyum sağlanmasını ve iş sonuçlarının desteklenmesini hedefler. Gelişim olanaklarına bütün çalışanlarca gereksinim duyulduğu anda ulaşılabilmesi için eşit fırsatlar tanınması bankanın önceliklerinin başında gelmektedir.
Sürekli Öğrenme
Öğrenmenin sürekliliğini sağlayabilmek için, sınıf eğitimi, iş başında öğrenme, e-öğrenme ve sosyal öğrenme yaklaşımları harmanlanarak kullanılmaktadır. Bu çerçevede eğitim programlarında yüz yüze eğitim uygulamaları ile birlikte e-öğrenme, bilgisayar tabanlı simülasyonlar, mobil eğitim içerikleri, kurumsal tube videoları, kurumsal wiki sayfaları, gelişim planları doğrultusunda okuma belgesi paylaşımları ve yaşayarak öğrenme uygulamaları gibi alternatif öğrenme unsurlarından yararlanılmaktadır. İş Bankası çalışanları öğrenme faaliyetlerine ders aktarıcı, içerik sağlayıcı, wiki yazarı, video oyuncusu olarak doğrudan katılır ve kurum içi bilgi birikimine doğrudan katkı sağlar.
Görevlerine yeni başlayan personel için işe uyum programı çerçevesinde Kariyerime Başlarken Programı düzenlenir; bu programın içinde sınıf eğitimlerinin yanı sıra uzaktan eğitim uygulamaları, İş Bankası Müzesi gezisi, şube stajı, eğitim sonrası danışman desteği gibi farklı etkinlikler de bulunmaktadır.
Çalışanların Bankadaki kariyerleri süresince, görev tanımlarının gerektirdiği özelleştirilmiş eğitim programlarına katılırlar. Kariyer haritaları doğrultusunda düzenlenen bu eğitimler dışında, tüm çalışanların yıl içinde açık olan eğitim kataloğundan kendi gelişim ihtiyaçları doğrultusunda “Teknik Bankacılık” ve “Yetkinlik ve Beceri Geliştirme” konularında eğitim seçebilirler.
Banka çalışanlarına sektördeki gelişmeleri yerinde izlemeleri ve uluslararası bankacılık deneyimi kazanmaları amacıyla yurt içindeki ve yurt dışındaki kuruluşlarda eğitimlere katılma ve muhabir bankalarda staj yapma olanakları da sunulmaktadır.
Yönetim Akademisi
İş Bankası yöneticileri ve yönetici adayları sektördeki gelişmelerin ve görevlerinin gerektirdiği konularda yönetim gelişimi programları ile desteklenirler. Bu alandaki temel yaklaşım, yönetim becerilerinin desteklenmesine yönelik bütünsel programların oluşturulması ve uygulanmasıdır. Söz konusu programlar; gelişim merkezi uygulamaları, gelişim danışmanlığı, farklı iş birimlerinde stajlar, davranış bazlı çalıştaylar ile teknik bilgi içeren sınıf içi eğitimler, uzaktan eğitim ve iş başında öğrenme gibi araçlardan oluşmaktadır.
İŞ'E ALIM SÜRECİ
Bankada göreve başlayacak çalışanlar, işe alım aşamasında her pozisyon özelinde farklı değerlendirme araçlarına tabi tutulmaktadır. İşe alımda kullanılan tüm araçlar uluslararası standartlarda olup yetkili kurumlarca geçerlilik ve güvenilirlikleri kanıtlanmıştır.
Yazılı Sınav: Adayların mesleki bilgi, sayısal-sözel yetenek vb. konularda ölçmek için farklı türde yazılı sınavlar uygulanır.
Değerlendirme Merkezi Uygulamaları: Adayların güçlü ve gelişime açık yönlerinin tarafsız şekilde saptamak için kullanılır. Bu uygulamalar adayların performansını yapılandırılmış iş simülasyonlarıyla gözlemleme olanağı sağlar ve adayın görevinde nasıl performans göstereceği konusunda bilgi verir.
Yetkinlik Bazlı Mülakatlar: Yetkinlik bazlı mülakatlar, yapılandırılmış mülakatlar olup, adayın geçmişte yaptığı işler, gösterdiği davranışlar, aldığı sorumluluklar vb. kanıtlardan yola çıkarak, gelecekteki performansının değerlendirilmesini sağlar.
Panel Mülakatlar: Teknik mülakat veya klasik mülakat şeklinde gerçekleşen, en az iki kişinin katıldığı ve Bankada çalışmak için aranan temel yetkinliklerin sorgulandığı mülakat türüdür.
Kişilik Envanterleri: Adayların kendi yetkinliklerini nasıl değerlendirdiklerini, davranış ve eğilimleri ile ilgili soruları yanıtlayarak aktardıkları değerlendirme aracıdır.
KARİYER FIRSATLARI
Bütün yöneticilik görevlerinin kurum içerisinden yetişen çalışanlar tarafından üstlenildiği Bankada, tüm çalışanların başarılı bir performans sergiledikleri ve kendilerini geliştirdikleri sürece kariyer yolları iş bankasında açıktır.
Memur kulvarından müdüriyet unvanına gelene kadar çalışanların dahil oldukları iki aşamalı bir sınav modeli bulunmaktadır. Uzman Yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı unvanındaki çalışanlar için ise kıdem ve yeterlik sınavına dayalı bir yükselme süreci mevcuttur.
Farklı pozisyonda bankaya giren çalışanların, işe başlangıç yaptıkları kariyer kulvarlarına göre belirlenmiş yükselme süreçlerini başarı ile tamamladıktan sonra üst pozisyonlara terfi etme aşamasında, “fırsat eşitliği’’ altında yolları kesişmekte ve farklı kulvarlardan gelen çalışanlar aynı rollere aday olabilmektedirler.
KARİYER ETKİNLİKLERİ
Çalışanlarının tamamına yakınını yeni mezunlar arasından giriş pozisyonlarında istihdam eden Banka, düzenlediği etkinlikler ile üniversitelerde öğrencilerle sıcak ilişkiler geliştirmeyi amaçlamaktadır. Üniversitelerin düzenlediği kariyer etkinliklerine katılmanın yanı sıra, öğrencilerin Bankayı daha yakından tanımaları amacıyla Bankaya özel tasarlanan etkinlik olan İş’te 1 Gün ve üniversite öğrencilerini İş Kulelerinde misafir ettiği Kule Ziyaretleri düzenlenmektedir.
İŞ’te 1 Gün Etkinliği; akademik yıl süresince hem Bankayı daha yakından tanımak hem de kişisel farkındalığını artırmak isteyen 3., 4. sınıf ve Yüksek Lisans öğrencilerine özel olarak tasarlanmıştır. Etkinlik, Genel Müdürlükçe üst düzey yönetici ve çalışanlarla Bankacılığa dair merak edilen konular hakkında profesyonellerle sohbet etme şansı sağlamaktadır.
Kule Ziyaretleri: 3., 4. Sınıf ve Yüksek Lisans öğrencilerinin Genel Müdürlükçe üst düzey yönetici ve çalışanlarla birebir iletişim kurmasına ve kariyer olanaklarıyla ilgili daha ayrıntılı ve yerinde bilgi edinmesine imkan tanındığı etkinliğe öğrenci kulüpleri ve üyeleri kabul edilmektedir.
ALIM YAPILAN POZİSYONLAR
Müfettiş Yardımcısı
Müfettiş Yardımcısı pozisyonundaki çalışanlar Yönetim Kurulu adına, Genel Müdürlük Bölümlerinde, yurtiçi/yurtdışı şubelerde, Bankanın denetimi altındaki kuruluş ve işletmelerde, teftiş, soruşturma ve incelemeler yapar.
Uzman Yardımcısı
Uzman Yardımcısı pozisyonundaki çalışanlar, Genel Müdürlük Bölümlerinde ve Kurumsal Şubelerde, görev yaptığı birimin faaliyetlerini Banka mevzuatı çerçevesinde takip eder, uygular ve geliştirir. Yönetici adayı (MT) olarak yetiştirilen uzman yardımcıları, uzmanlık alanlarında aldıkları pek çok kurum içi ve dışı eğitimle çalışma alanlarında profesyonellik kazanırlar.
Memur
Memur pozisyonundaki çalışanlar, Şube ve Genel Müdürlük Bölümlerinde temel bankacılık hizmeti ve bu hizmetlerin yerine getirilmesinde destek olan görevleri yerine getirir. Şubelerde gişe işlemleri ve operasyonel işlemlerde görev almanın yanısıra performanslarına ve bulundukları şubelerdeki kadro imkânlarına göre satış, kambiyo, sorunlu kredilerin takibi gibi alanlarda da görev yapabilir.
Takip Memuru
Bankanın hukuk müşavirliği ve müşavirliğe bağlı bölge teşkilatında; hukuksal işlemlerin iç ve dış evrak takibini yapar; noter, adliye, ticaret odası, tapu daireleri ve diğer kamu kuruluşları ile ilgili işleri yürütürler. Takip memurluğu kariyer yolu kapalı bir pozisyondur.
İhtisas Elemanı
Avukat, mimar, mühendis gibi pozisyonlarda istihdam edilen çalışanlardır.
Özel Güvenlik Görevlisi
Özel Güvenlik Görevlisi pozisyonundaki çalışanlar Şubelerin ve Genel Müdürlüğün silahlı özel güvenlik görevini yerine getirir.
Şoför
Makam şoförü ve para nakil aracı şoförü olarak istihdam edilen çalışanlardır.
İŞ İLANLARI (AÇIK POZİSYONLAR) VE İŞ BAŞVURUSU YAPMA
Tüm ilanları görmek için tıklayınız…
Hemen başvuru yapmak için tıklayınız…
SOSYAL ETKİNLİKLER VE İMKÂNLAR
Spor, sanat ve eğlence gibi birçok etkinlik ve hobi çalışmasını yapabileceğiniz bir yerdir iş bankası.
Futbol, voleybol, basketbol, satranç, tenis vb. birçok spor turnuvası düzenlemesi mevcut.
Sanat olaraktan çeşitli iş oyunları, halk müziği korusu gibi etkinlikleri mevcut.
Eğlence anlamında da özellikle hobi atölyeleri ön plana çıkmaktadır.
Anahtar Kelimeler: İş Bankası , Maaşları , Ne Kadar , Personel Alımı , Yaş Sınırı , Kariyer Fırsatı , İş İlanları , Başvuru , Çalışma Koşulları , Fırsatlar